Wanneer jouw bedrijf begint te groeien, overweeg je misschien het marketingproces uit te besteden aan een marketingbureau. Maar hoe vind je nu het bureau dat het beste is voor jouw onderneming? Bij het bepalen van je keuze moet je rekening houden met de branche waarin je werkzaam bent, het imago van je bedrijf, jouw doelgroep etc. 

Branche

Als je besloten hebt een marketingbureau in te schakelen, doe je er verstandig aan op zoek te gaan naar een marketingbureau dat gespecialiseerd is in de branche waarin jij ook werkzaam bent. De reeds bestaande klanten van het bureau geven natuurlijk al een indicatie, maar ga ook zeker het gesprek aan. Is het marketingbureau daadwerkelijk thuis in jouw branche? 

Waar is het bureau goed in

Een bureau als Blue Dragon is wellicht van alle markten thuis, maar zeker de kleinere marketingbureaus zijn niet overal even goed in. De door het bureau gebruikte marketingkanalen moeten wel aansluiten bij jouw doelgroep. Een uitgebreide Social Media marketing campagne is wellicht niet zo geschikt als jouw doelgroep voornamelijk uit 70-plussers bestaat. Als er geen match is tussen de doelgroep en het gebruikte marketingkanaal wordt jouw bedrijf niet optimaal gepromoot en zullen verkoopkansen blijven liggen. Dit is natuurlijk wel het laatste wat je wilt. Je schakelt per slot van rekening niet voor niets een marketingbureau in.

Imago

Wat ook belangrijk is, is dat het imago van het bureau bij het imago past dat jij jouw bedrijf mee wilt geven. De website van het bureau kan jou een eerste indruk geven. Ook kun je de websites die het bureau voor haar al bestaande klanten heeft gemaakt eens goed bekijken. Spreekt de uitstraling van deze websites jou aan en komt het in de buurt bij de uitstraling die jij voor ogen hebt? 

Niet over één nacht ijs

Zoals je ziet is het vinden van een geschikt marketingbureau geen eenvoudige zaak. Voordat je overgaat tot het contacteren van enkele bureaus moet je eerst helder hebben welk imago jij jouw bedrijf mee wilt geven en wat precies jouw doelgroep is. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Blue Dragon. Zij hebben geweldige resultaten behaald voor diverse grote merken.

Categories: Ondernemen