Als eigenaar van een webshop ben je net als andere ondernemers verplicht om de boekhouding bij te houden. Je bent verplicht om btw aangifte te doen. Als het aantal orders op de hand te tellen is, kun je de klus nog handmatig klaren. Maar als het aantal bestellingen oploopt, kan het erg tijdrovend en chaotisch zijn. Daarom is het verstandig om een boekhoudprogramma aan te schaffen. Hieronder lees je waar je op moet letten om het beste boekhoudprogramma voor jouw webshop te vinden.

1. Koppeling met de webshop

Het is ideaal wanneer het boekhoudprogramma gekoppeld kan worden aan je webshop. De meeste programma’s maken een koppeling met bekende webshopplatformen mogelijk. Vooral wanneer je een webshop via CCV Shop of Mijnwebwinkel hebt, is de kans groot dat je verbinding kunt maken. Door een koppeling kun je veel handelingen automatiseren. Je kunt dus veel tijd besparen als je de webshop en het boekhoudprogramma koppelt met elkaar. Vergelijk op Cloudhints bedrijfssoftware om de beste keuze te maken.

2. De functies van het programma

Het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die het programma biedt. Bepaal welke functies voor jou van belang zijn. Kijk vervolgens welke boekhoudpakketten aan jouw wensen voldoen en het beste bij jouw doelen passen. Het aanbod van boekhoudprogramma’s is groot. Hoe specifieker de wensen, hoe makkelijker je een passend pakket vindt.

3. De kosten van het pakket

Hoe minder functies je nodig hebt, hoe minder kosten zijn verbonden aan het pakket. Een hogere prijs betekent uiteraard een uitgebreider programma. Als je eens wil ervaren hoe het is om te werken met een boekhoudprogramma, is het slim om een goedkoop boekhoudprogramma aan te schaffen. Je kunt dat in grote lijnen ervaren hoe een programma werkt. Als het bevalt, of als je webshop groeit, kun je altijd overstappen op een groter pakket.

4. Facturen en betalen

Stuur je ook losse facturen? Dan is het verstandig om een programma met de optie voor een facturatiemodule te kiezen. Deze maakt het mogelijk om losse facturen te maken en direct te verwerken in de boekhouding. Ook de manier van betalen is iets om naar te kijken. Ga na of de betaalprovider wordt ondersteund in het programma. Zo kunnen betalingen via iDEAL of creditcard ook snel verwerkt worden.

 

Tip: Om het beste pakket te vinden, is het slim om gebruik te maken van de gratis proeftijd die veel programma’s aanbieden. Je kunt dan kosteloos gebruik maken van een pakket. Ideaal om te ontdekken of een boekhoudprogramma iets voor jou is.

Categories: Economie