Je huis moet een fijne plek zijn, waar je je thuis en veilig voelt. Het liefste zorg je voor een warme sfeer, zodat je je fijn voelt in je eigen huis. Met de volgende tips creëer je de ultieme warme sfeer in huis. 

Kies voor een warm kleurenpallet

Wanneer je een warme sfeer in je huis wil creëren, moet je alle soorten blauw eigenlijk vermijden. Blauw heeft een koele ondertoon, waardoor deze kleur niet voor veel warmte zal zorgen. Kies kleuren als beige, bordeauxrood, okergeel of poederroze. Dit zijn de kleuren die wel voor warmte zorgen. Vind je deze kleuren te heftig voor op de muur, kan je er ook voor kiezen om deze kleuren in de accessoires terug te laten komen. 

Haal ronde vormen in huis

Wanneer alle meubels recht en hoekig zijn, oogt het al gauw te hokkerig. Ronde vormen brengen juist warmte en gezelligheid. Kies daarom bijvoorbeeld voor een ronde eettafel in plaats van een rechthoekige. Ook kan je de ronde vormen terug laten komen in de accessoires, zoals kussentjes op de bank, vloerkleden of schilderijen.

Zorg voor de juiste verlichting

Er is niks wat zoveel sfeer geeft als de juiste verlichting. Wanneer je kiest voor te felle lampen, kan het lijken alsof je op een bouwplaats staat. Dat is niet heel sfeervol. Kies daarom voor lampen die een warme kleur uitstralen en niet te fel zijn. Een extra schemerlampje kan al gauw wat extra sfeer geven. Naast lampen zijn kaarsen natuurlijk ultiem sfeervol. Het brengt letterlijk de warmte in huis en zorgt voor de ultieme warme sfeer in huis. 

Accessoires zijn onmisbaar

Uiteindelijk zijn het vaak de accessoires die een sfeer helemaal afmaken. Zonder accessoires is het een kale boel. Door verschillende accessoires toe te voegen, kan je het net iets warmer maken in de woonkamer. Een extra kussentje of plaid op de bank kan al heel wat verschil maken. Ook het toevoegen van foto’s of een vaas met bloemen doet al veel voor de sfeer. 

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je het liefst direct op zoek naar nieuwe meubels en accessoires? Neem dan een kijkje bij Groter in Wonen

 

Categories: Blogwonen