De Corona crisis is inmiddels al bijna een jaar aan de gang. De horeca is nog steeds gesloten en de evenementenbranche ligt stil. Veel mensen zijn hierdoor hun baan kwijt geraakt en zien geen licht aan het einde van de tunnel. Terwijl anderen creatieve oplossingen hebben bedacht zoals een drive-in maken van hun restaurant of juist volledig focussen op de online markt. In dit artikel geven we een aantal tips mee over hoe je ook slim kan omgaan met de Corona crisis en het zoeken van werk.

Tips voor het vinden van werk

Er zijn ontzettend veel manieren waarop je tegenwoordig een baan kan vinden. Maar wat mensen al snel vergeten is dat bedrijven ontzettend veel reacties krijgen op baantjes. Het is dan aan jou de taak om zo uniek mogelijk over te komen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Op zoek gaan naar werk wordt daarom beschouwd als één van de meest vervelende dingen in het leven. Maak het jezelf daarom niet al te moeilijk:

1.Kenniskring

Vraag als eerst rond binnen je kenniskring en eventueel aan vrienden van vrienden. Wie kent iemand die op zoek is naar werknemers en wie kan een intern een goed woordje doen? Connecties zijn daarom heel belangrijk want via-via krijg je vaak nog de mooiste banen. 

2. Vacature websites

De tweede stap is aanmelden op vacature websites. Ben je afgestudeerd binnen een specifieke richting, meld je dan niet aan op een algemene website zoals Indeed. Maar ga juist op zoek naar websites/ bedrijven die zich richten op een specifieke branche zoals WerkenbijFivoor. Deze instelling focust zich op banen in de zorg en heeft een tal aan verschillende vacatures bijvoorbeeld een vacature GZ psycholoog. De kans is vele malen groter dat je een baan vindt via zo een website dan als je kijkt via Randstad.  

3. LinkedIn

De laatste optie is LinkedIn. Geef aan dat je beschikbaar bent voor recruiters en je zal binnen een no-time berichten binnen krijgen. Volg diverse bedrijven in de sector waarin je wil werken en voeg professionals toe. Wie weet delen hun een bericht over werk en kan je op die manier solliciteren. 

 

Categories: BlogVacature