Het jaar 2020 is heel anders gelopen dan we vooraf hadden kunnen vermoeden. Het Coronavirus heeft de hele wereld op zijn kop gezet en laat zijn gevolgen voelen in alle aspecten van het leven. Het kan dus niet anders dan dat ook de pokerwereld hierdoor wordt beïnvloed. Elk jaar worden er een groot aantal grote internationale live toernooien georganiseerd, om nog maar te zwijgen van de vele meer lokale toernooien die er door het jaar te spelen zijn. Dee eerste toernooien zijn al afgezegd of voor onbepaalde tijd uitgesteld. Maar welke toernooien komen er nog aan en welke van deze toernooien zullen, wellicht in een aangepaste vorm, nog gespeeld worden in 2020?

EPT, WPT toernooien afgelast

De twee grootste pokerseries, de European Poker Tour en de World Poker Tour, hebben beide besloten om alle toernooien die voor 2020 op kalender stonden vooralsnog te cancellen. Voor elk toernooi zal gekeken worden of het wellicht op een latere datum kan worden ingehaald, maar de kans is groot dat een groot aantal nooit ingehaald zal gaan worden. Voor de toernooien die in de komende weken en maanden gepland staan, zal steeds worden gekeken hoe de situatie op dat moment is. Maar beide organisaties hebben aangegeven dat ook voor hen de bestrijding van het Coronavirus nu op de eerste plaats staat.

WPT finales uitgesteld

Mensen die de WPT op de voet volgen, zullen er zich van bewust zijn dat er nog drie WPT finales gespeeld zouden moeten worden. Deze zouden eigenlijk eind maart en begin april in Las Vegas plaatsvinden. Ook zouden daar dan televisieopnames worden gemaakt. De organisatie heeft echter laten weten dat de finales oneindig worden uitgesteld. Want ook zonder publiek spelen, zou teveel risico met zich meebrengen.

Overigens laat de organisatie wel weten vast van plan te zijn deze finales ooit nog wel te spelen, zodat de finalisten ook het bedrag waar zij recht op hebben uitgekeerd kunnen krijgen.

Online in plaats van live

De kans is redelijk groot dat sommige van de EPT en WPT toernooien uiteindelijk live afgewerkt zullen worden. Zeker als deze crisis nog veel langer aanhoudt. De Irish Poker Open, dat dit jaar het 40-jarig jubileum viert, heeft al bekendgemaakt dat alle toernooien online gespeeld zullen gaan worden. Over de WSOP heerst nog steeds onduidelijkheid. Zij hebben wel een aantal online toernooien aangekondigd, maar hoe het zit met het officiële programma dat eind mei van start zou moeten gaan is nog niks bekend. 

Categories: Lifestyle