Goede werkschoenen voldoen aan bepaalde normeringen als het gaat om de kwaliteit en de veiligheid. Wil je meer te weten komen over welke normering veiligheidsschoenen je nodig hebt, lees dan even verder voor meer informatie.

Normeringen werkschoenen

Als we het over werkschoenen hebben, dan kunnen we bepaalde normeringen onderscheiden waaronder SB, S1, S1p, S2 en S3 werkschoenen. Elke normering is hierbij gericht op een bepaalde functie of beroep, wat het essentieel maakt om de juiste normering veiligheidsschoenen te kiezen. Zorg er wel voor dat je veiligheidsschoenen van topkwaliteit koopt.

SB werkschoenen

Veiligheidsschoenen met klasse SB, oftewel “Safety Base”, hebben een beschermende neus, zijn van binnen volledig gevoerd, hebben een gladde stevige zool, zijn gemaakt van kroetleder of gelijkwaardig synthetisch materiaal en daarnaast mogen deze schoenen open zijn bij lage schoenen. 

S1 werkschoenen

Deze veiligheidsschoenen lijken qua normeringseisen veel op SB werkschoenen, maar daar komt nog bij dat ze over antistatische eigenschappen beschikken, de energie in de hiel absorberen, voorzien zijn van een gesloten zone aan de hiel en een zool die bestand is tegen koolwaterstoffen heeft.

S1p werkschoenen

S1p veiligheidsschoenen lijken op S1 werkschoen en, maar ze zijn daarnaast ook voorzien van een anti-perforatie zool waardoor je voeten beter beschermd blijven en nare ongelukken beperkt of totaal voorkomen worden.

S2 werkschoenen

Werkschoenen van het type S2 lijken erg veel op werkschoenen in veiligheidsklassen S1, maar deze werkschoenen zijn ook goed bestand tegen penetratie en absorptie van vocht. Deze werkschoenen zijn dus naast waterbestendig ook waterafstotend.

S3 werkschoenen

Hierbij kan je uitgaan van dezelfde eigenschappen als werkschoenen in veiligheidsklassen S2, maar de werkschoen is van een anti-perforatie zool voorzien. Al jaren zijn S3 werkschoenen een van de meest gedragen veiligheidsschoenen.

De juiste keuze maken

Weet je niet precies wat de beste keuze is voor je eigen situatie? Dan kan je het advies inschakelen van een ervaren professional als Arbo Safety Shoes zodat je verzekerd bent van veiligheidsschoenen van topkwaliteit.

 

Ga je klussen en moet je veiligheidsschoenen kopen ter beschermen tegen nare ongevallen, hou dan altijd eerst rekening met de bovenstaande zaken om de juiste normering veiligheidsschoenen te kunnen kiezen waardoor je zo veilig mogelijk aan de slag kunt gaan met klussen.

 

Categories: Ondernemen