Wil je een website op maat laten maken, dan zijn er een aantal punten die extra aandacht nodig hebben. Lees snel verder voor een paar handige tips!

Kies voor een goede domeinnaam

Een van de belangrijkste punten is het kiezen van een goede domeinnaam. Deze naam moet goed bij je bedrijf passen, het moet makkelijk te onthouden zijn en het moet makkelijk te spellen zijn. Een korte domeinnaam en een Nederlandse extensie hebben de voorkeur, want je bent hierdoor makkelijker te vinden. 

Kies voor een goed CMS systeem

Wil je je eigen website ook kunnen aanpassen, dan is het handig om voor een CMS systeem te kiezen. Er zijn diverse CMS systemen waarmee je kunt werken, zoals WordPress, Squarespace of Canvas. Kies voor een systeem dat gebruiksvriendelijk is en waarmee de mogelijkheden eindeloos zijn. 

Kies voor de juiste functionaliteiten

Wat is het doel van je website en welke functionaliteiten horen hierbij? Wat wil je dat bezoekers op je website kunnen zien en doen. Wil je een website laten maken, dan kun je kiezen tussen diverse functies. Denk bijvoorbeeld aan een slideshow van afbeeldingen, een fotogalerij, een online boekingssysteem of een betaaloptie. De functionaliteit van je website zijn compleet afhankelijk van je bedrijf en het doel van de website. 

Kies voor goede kleuren en lettertypes

Een belangrijk onderdeel van een goede website is het gekozen kleurenschema en de lettertypes. Kies je voor de juiste kleuren, dan kan dit het doel van je website versterken. Verder is het lettertype ook van essentieel belang. De teksten moeten de aandacht trekken, maar moeten ook goed leesbaar zijn. Houd er ook rekening mee dat teksten op webpagina´s anders worden gelezen dan op papier. Wanneer bezoekers een website openen, zullen ze deze eerst scannen. Zorg ervoor dat je korte zinnen en duidelijke kopjes gebruikt. 

Kies voor afbeeldingen en foto´s van kwaliteit

Wanneer bezoekers een website openen, zullen ze als eerste de pagina´s scannen. Hierbij zijn niet alleen de kleuren, lettertypes en teksten belangrijk, maar ook zeker de afbeeldingen en foto´s. Zorg dat er geen enorme lappen tekst op de webpagina´s staan, maar wissel ze af met mooie afbeeldingen. Kies voor goede kwaliteit foto´s die perfect bij je bedrijf en doel aansluiten. 

Kies voor responsive design

Wanneer je een website laat maken, is het erg belangrijk dat de website responsive is. Steeds meer mensen bezoeken website niet alleen meer op hun laptop of computer, maar ook op hun tablet of smartphone. Wanneer een website een responsive design heeft, zal de inhoud en opmaak zich automatisch aanpassen aan het beschikbare scherm. Verder zorgt een mobielvriendelijke website ook voor betere zoekresultaten in Google.