Als je een eigen bedrijf hebt, kun je dit natuurlijk niet in je eentje allemaal regelen. Je dient bijvoorbeeld personeel aan te nemen zodat je de taken kunt verdelen binnen het bedrijf. Wanneer je personeel wilt aannemen, kan het voorkomen dat je verkeerd personeel aanneemt. Dit personeel kan bijvoorbeeld in het verleden iets fouts hebben gedaan waardoor jij als bedrijf het personeel niet kan vertrouwen. Als je binnen het bedrijf een goed team wilt creëren, zal je moeten kijken naar de pre employment screening. Een pre employment screening is erg handig om uit te voeren. Zo haal je namelijk het grote deel van de de rotte appels er tussen uit. 

Direct zichtbaar wie je aan kunt nemen 

Door een pre employment screening uit te voeren kun je zo snel mogelijk zien wat het personeel heeft gedaan in het verleden. Je ziet alle mogelijke fouten die het personeel heeft gemaakt in het verleden zoals bijvoorbeeld dingen als strafzaken. Hierdoor kun je zelf kijken welk personeel je aan wilt nemen en welk personeel niet. Pre employment screening wordt veel gebruikt door bedrijven. Ook voor jouw bedrijf kan het erg handig zijn om een pre employment screening uit te voeren. Doordat je een pre employment screening uitvoert, zul je na een tijdje een grotere kans hebben om een goed team over te houden waar je echt op kunt rekenen. 

Pre employment zorgt direct voor een goed vertrouwen 

Doordat je pre employment gebruikt, zal je na de screening direct vertrouwen kunnen krijgen in je werknemers. Hierdoor kun je soms zelf wat minder doen door het aan de werknemers over laten. Als je de pre employment hebt uitgevoerd zal je direct alles wat nodig is weten over de sollicitant. Jij kunt dan zelf kiezen of je de sollicitant aan wilt nemen of niet op basis van feiten en niet de woorden van de persoon. Natuurlijk moet de sollicitante wel binnen het bedrijf passen. Deze persoon kan er dan nog wel zo gezellig uit zien, sommige mensen zijn niet gemaakt voor de baan die jij aanbiedt.

Een fijn team vinden waar je mee kunt werken

Als je een eigen bedrijf hebt, dan is het erg fijn om een vast team te hebben waar je op kunt rekenen. Doordat je een vast team hebt, zal het ook veel gezelliger zijn op werk. Iedereen kan elkaar leren kennen en je kunt zo beter op elkaar inspelen. Je kunt op het personeel rekenen waardoor je ook af en toe een dag zelf wat anders kan gaan doen doordat je goed personeel hebt aangenomen. Het personeel zal het zelf ook waarderen als ze zien dat de werkgever vertrouwen in ze heeft. Voor bedrijven die werken met cliënten is het noodzakelijk om een pre employment screening uit te voeren. Als je dit niet doet, zal je helaas het personeel niet mogen aannemen. Je dient dus in bezit te zijn van de pre employment screening bij ondernemingen als deze.

 

Categories: Algemeen