Een logo ontwerpen is niet eenvoudig! Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk aan het gebruikte lettertype, het gebruik van verschillende kleuren, het toevoegen van symbolen aan je logo, enzovoorts. Daar komt bij, dat het logo van een hoge kwaliteit moet zijn. Je wilt voorkomen dat het logo al snel vervaagt, als je deze uitvergroot op een banner plaatst. In dit artikel lees je meer over de kenmerken van een sterk logo. Welke van deze kenmerken zie je ook terug in je eigen logo? 

 

Zorg dat een logo uniek is

Misschien wel de belangrijkste eigenschap van een sterk logo, is het feit dat deze uniek is ten opzichte van de logo’s van concurrenten. Je wilt voorkomen dat een consument het logo van je bedrijf verwart met die van een ander bedrijf. Een uniek logo creëer je onder meer door generieke symbolen weg te laten. Denk aan de schilderskwast die je vaak terug ziet komen in het logo van schildersbedrijven. Een ander klassiek voorbeeld is het symbool van een kies in het logo van tandartsen. 

 

Kies de juiste kleuren voor je logo 

Ook belangrijk bij het ontwerpen van een sterk logo is het kiezen van de juiste kleuren. Je wilt dat een doelgroep zich aangesproken voelt door je logo. Dit betekent onder meer dat je naar de betekenis van kleuren zou moeten kijken. Blauw straalt bijvoorbeeld autoriteit uit, wat past bij een zakelijk dienstverlener. Het komt betrouwbaar over op een zakelijke doelgroep. Minder geschikt is blauw bij een jongere doelgroep. Zij zullen zich eerder aangesproken voelen door kleuren als rood en oranje. 

 

Laat het logo professioneel ontwikkelen

Om verzekerd te zijn van een hoge kwaliteit, is het verstandig om een professioneel vormgever in te schakelen om je logo te laten ontwerpen.  Deze vormgevers beschikken over de programma’s om het logo in hoge kwaliteit te exporteren. Het logo zal hierdoor niet vervagen op het moment dat je deze uitvergroot op een spandoek of bijvoorbeeld een bord voor aan de gevel wilt laten drukken. Informeer bijvoorbeeld eens bij 15eurologos.nl naar de mogelijkheden voor logo en huisstijl ontwerp. Ook kan een professioneel vormgever je vaak voorbeelden laten zien van eerder uitgevoerd werk. Dit kan je inspiratie geven voor je eigen logo. 

 

Categories: Ondernemen