Het pensioen van je werknemers is niet iets waar je dagelijks over nadenkt. Toch is het van belang om een aantal dingen op orde te hebben. Een goede pensioenregeling is namelijk voor iedereen van belang. Weten wat pensioenadvies kost, en op zoek naar een goed pensioen adviesbureau? Lees gauw verder.

De kosten van een pensioenadviseur

Wat pensioenadvies precies kost, hangt altijd af van de persoonlijke situatie en de behoeften. Wil jij volledig inzicht in jouw financiële situatie of heb je alleen specifiek pensioenadvies nodig? Het is van belang dat jij jouw eigen eisen en wensen in kaart hebt, en vervolgens is het van belang dat de pensioenadviseur het bedrijf goed leert kennen voordat hij een advies uitbrengt.

Geen schimmige provisiekosten

Tot 2013 waren de kosten van financieel advies erg onduidelijk. Men moest hoge provisiebedragen neerleggen die vervolgens weer naar tussenpersonen werden doorgesluisd. In 2013 is daar verandering in gekomen en zijn de tarieven van financieel advies veel transparanter geworden. Als klant betaal je gewoon een nota direct aan de adviseur, op basis van een uurtarief of een vast tarief. Deze tarieven kunnen per pensioenadviseur verschillen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Bij veel pensioenadviseurs is het eerste adviesgesprek gratis en vrijblijvend. Op deze manier krijg je gegarandeerd een helder beeld van wat het pensioenadvies jou kost én wat het je oplevert. Ga in gesprek met meerdere pensioenadviseurs zodat je een goed beeld krijgt van wat welke pensioenadviseur voor jou kan betekenen.

Kies voor een onafhankelijke pensioenadviseur

Voorkomen dat je te hoge kosten betaalt? Dan is het verstandig om te kiezen voor een volledig onafhankelijk adviesbureau. Een onafhankelijk adviseur stelt de klant voorop en heeft geen dubbele pet op. Je kunt kiezen uit vrijwel alle producten op de markt. Hiermee voorkom je dat jouw adviseur een bepaald product wil verkopen zodat hij meer provisie opstrijkt.

Categories: Financieel