Ben jij klaar voor hypnotherapie om van bepaalde klachten af te komen? Dit is je kans om er kennis mee te maken. Het kan je namelijk helpen bij veelvoorkomende klachten die eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Laat je overtuigen van hypnotherapie. 

Het is een prachtige manier om je onderbewustzijn in te zetten van bepaalde klachten af te komen. Je kunt denken aan angsten die je hebt, een depressie of slaapproblemen. Maar ook lichamelijke klachten kunnen aan de hand van hypnotherapie verhelpen. Een behandelaar brengt je in een specifieke trans vanwaar je zelf de controle hebt. Je leert gedurende de behandeling gevoelens, gedachten en behoeften onder controle te krijgen.

Is hypnotherapie hetzelfde als hypnose

Bij hypnose heb je misschien gelijk de gedachten dat je niet weet wat je aan het doen bent. Je hebt mensen op televisie vast ook al eens wat geks zien doen. Maar dat geeft eigenlijk een heel verkeerd beeld.

Bij Hypnotherapie heb je overigens helemaal zelf de controle. Je reageert vrijwel direct als iets opvallends te gebeuren staat of wanneer je uit concentratie bent. Het is dan ook vooral bedoeld om gedachten die je nu in de weg staan te beïnvloeden. Zodat deze niet langer op de voorgrond staan en jij minder klachten kan ervaren.

Waar kun je hypnotherapie voor inzetten

Je kunt hypnotherapie voor verschillende klachten inzetten. Dit kan naast de andere therapieën die je misschien al volgt. Het kan zorgen voor een versterkende factor. Het brengt je in een bijzonder ontspannen staat en richt zich op de gevoelens die je elke dag bewust en onbewust ervaart. 

Deze therapievorm wordt dan ook steeds vaker ingezet op pijngerelateerde klachten die je ervaart. Omdat de oorzaak veelal de denkwijze zijn. 

Daarnaast kan de therapie ook helpen als je wil stoppen met roken of wanneer je voortdurend aan het piekeren bent. Het heeft vaak wel enkele behandelingen nodig om daadwerkelijk verschil te maken of om vorderingen te ervaren. Geef deze methode van behandelen daarom echt even de tijd. Om jezelf te onderzoeken en alles op de juiste plek te zetten.

Bezoek ook eens Hypnos.nl voor meer informatie over hypnotherapie behandelingen. 

Categories: Gezondheid