Wil je een Ultrabook kopen maar vind je het moeilijk om te kiezen? Dan is het verstandig om eerst goed te bepalen waar je de Ultrabook voor nodig hebt en wat je budget is, maar wat is een Ultrabook eigenlijk? Ga verder met lezen om meer te weten over Ultrabooks.

Een Ultrabook

Ultrabook is een handelsnaam van het bedrijf Intel, maar de term wordt veelvuldig gebruikt voor het aanduiden van een snelle maar dunne laptop die over een lange batterijduur beschikt en voorzien is van een Intel Core Processor. Je kunt dus uitgaan dat een Ultrabook vrijwel gelijk staat aan een laptop, maar niet elke laptop is een Ultrabook. Je kunt beter voor de beste Ultrabook gaan als je van een duurzaam en kwalitatief goed apparaat verzekerd wilt zijn.

Ultrabook en kwaliteit

Om de term Ultrabook te mogen gebruiken bij het aanprijzen van laptops, moeten de fabrikanten voldoen aan bepaalde eisen die zijn opgesteld door Intel waardoor een Ultrabook als zeer betrouwbaar kan worden beschouwd. Om deze reden wordt de term Ultrabook ondertussen ook gebruikt in de volksmond voor ‘elke krachtige laptop met een licht gewicht’. Het maakt hierbij niet uit of het apparaat wel of niet aan de eisen van Intel voldoet.

De kenmerken van een Ultrabook

Een Ultrabook kan je herkennen aan verschillende zaken, wat het dan ook essentieel maakt om goed te letten op de kenmerken van een Ultrabook zodat je zeker weet dat je voor de beste Ultrabook kiest. De kenmerken die bij een Ultrabook komen kijken zijn:

 

  • Het ontwerp van een Ultrabook is dun en het toestel heeft een licht gewicht
  • De opstartsnelheid van een Ultrabook is snel
  • Een Ultrabook heeft een vrij lange batterijduur
  • Ultrabooks zijn veilige toestellen
  • Kwalitatief goede Intel Core Processor

 

Overweeg je het kopen van een nieuwe laptop en is een Ultrabook een interessante optie? Dan is het verstandig om eerst een vergelijking te maken van meerdere Ultrabooks zodat je zeker weet dat je een Ultrabook kiest die écht bij je past, klopt met je beschikbaar budget, lang meegaat en voldoet aan al je wensen en behoeften.

Categories: Lifestyle