Digital signage, ook wel bekend als narrowcasting, groeit snel. Het is een vorm van interne bedrijfscommunicatie. Het werkt met digitale schermen en dynamische content. Dit is natuurlijk gemakkelijker dan posters en prints. Een digital signage display op ProDVX.com aanschaffen maakt ineens veel zaken een stuk gemakkelijker. Lees daarom eerst wat het je kan bieden. 

Wat is narrowcasting?

Narrowcasting is een digitale vorm van communicatie met behulp van beeldschermen. Deze zijn gericht op een specifieke doelgroep. Dit gebeurt vaak in publieke ruimtes, bijvoorbeeld om te informeren of om mensen tot actie aan te zetten. Het kan dan ook in allerlei organisaties een waarde hebben. Het wordt op meerdere manieren toegepast. In de zakelijke dienstverlening kan het bijvoorbeeld de productiviteit verhogen, een professionele uitstraling bieden of informatie geven over bepaalde ruimtes en activiteiten, inclusief wijzigingen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden die je kan verkennen.

Waar wordt digital signage gebruikt?

Deze vorm van communiceren zag je tot recent slechts in enkele bedrijven. Vooral de kosten waren een struikelblok. Tegenwoordig zijn de schermen heel voordelig te krijgen en is het systeem voordelig aan te leggen. Daardoor zie je het bijvoorbeeld terug in retail om klanten op aanbiedingen te wijzen. Ook zie je het in de financiële wereld omdat het beurskoersen en andere informatie kan bieden. In de transportwereld is het handig voor bijvoorbeeld personenvervoer op vliegvelden en stations. Informatie van belang is dan zo gedeeld. Ook casino’s, onderwijsinstellingen en de zorg zien meer en meer de voordelen. 

Hoe bouw je een narrowcasting systeem op?

Een narrowcasting systeem moet eigenlijk uit drie onderdelen bestaan. In de eerste plaats heb je een beeldscherm nodig. Daarnaast zijn een mediaplayer en de juiste software van belang. Er zijn bedrijven die al beeldschermen hebben waar je direct op kan werken. Het is echter beter om de schermen te gebruiken die goed bij het gekozen digital signage systeem passen te kiezen. Dit werkt over het algemeen een stuk beter.

Zelf een project starten

Wanneer je met digital signage aan de slag wilt gaan, dan is goede voorbereiding essentieel. Je hebt eerst een goed communicatieplan nodig. Daarin wil je alle punten tot in detail bespreken. Je hoeft dit niet helemaal zelf uit te zoeken, want deze plannen zijn gewoon online te krijgen. Die pas je dan aan, aan jouw situatie in de organisatie. Het is ook slim om je even in de valkuilen te verdiepen. Zo voorkom je die ook.

Categories: Algemeen