Het gebruik van zonnepanelen wordt een steeds normalere zaak in onze samenleven. Ondanks dat zonnepanelen door recente ontwikkelingen steeds een stukje goedkoper worden, blijft het niet bepaald een goedkope investering. Echter neemt dit niet weg dat de zonnepanelen ook een hoop opleveren. In dit artikel lees je alles over zonnepanelen kosten en terugverdientijd van zonnepanelen.

 

Direct een gratis dakscan of een offerte voor het installeren van zonnepanelen aanvragen? Op Zonduurzaam.nl kun je dit eenvoudig en snel doen!

De kosten bij het aanschaffen van zonnepanelen

Wanneer je ervoor kiest om zonnepanelen aan te schaffen zijn er een aantal kosten waar je rekening mee moet houden. Hierbij moet je denken aan:

  • De kosten van de zonnepanelen zelf
  • Aansluitingskosten voor het aansluiten van zonnepanelen op het stroomnet
  • Aansluitingskosten voor het installeren van een omvormer, die de gewonnen energie omzet tot stoom voor het gebruik van elektrische apparaten in huis.
  • Arbeidskosten voor de werknemers die de zonnepanelen komen installeren
  • De kosten voor vergunningen en subsidies

Hoe hoog deze kosten voor het aanschaffen van zonnepanelen zullen uitpakken hangt af van de type zonnepanelen, installatie en omvormers, waar je voor kiest.

Terugverdientijd van zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen houdt in hoelang het duurt om de investeringskosten terug te verdienen vanaf het moment dat de kosten zijn gemaakt. Over het algemeen worden de kosten voor het aanschaffen van zonnepanelen terugverdient tussen 5 en 6 jaar. Echter neemt de terugverdientijd van zonnepanelen steeds verder af, doordat diverse soorten zonnepanelen steeds meer ontwikkelingen ondergaan waardoor er nog meer duurzame energie kan wordt geproduceerd. Het wordt dus steeds een stuk voordeliger om zonnepanelen aan te schaffen, omdat je de uitgaven hieraan snel weer terugverdiend.

Ga voor zonnepanelen

Met welke zonnepanelen kosten je te maken zal hebben bij het aanschaffen van zonnepanelen, verschilt dus per aankoop. Niet iedereen kiest voor dezelfde zonnepanelen, maar ervaren allemaal wel een redelijk korte terugverdientijd. Vraag jij je nou af hoe hoog de kosten voor jou zullen zijn bij het aanschaffen van zonnepanelen? Neem gerust contact of met een specialist of vraag een gratis dakcheck aan, zodat jij precies weet voor welke zonnepanelen je moet kiezen en hoe snel de kosten hiervan terug kan verdienen.

Categories: Financieel