Wanneer je huis meer dan 10 meter van de openbare weg staat, is het verplicht om een brievenbus in de voortuin te plaatsen. Een deurbrievenbus is dan niet mogelijk, je bent namelijk verplicht om binnen 10 meter vanaf de straat een brievenbus te plaatsen. Daarnaast lijkt een deurbrievenbus misschien heel fijn omdat je de deur niet uit hoeft om de post op te halen, maar er zijn ook nadelen, bijvoorbeeld wanneer je huisdieren hebt. Niet alle huisdieren kunnen goed omgaan met post. Er zijn honden en katten die de post kapot maken en ook huisdieren die erg onrustig worden wanneer ze geluid horen bij de brievenbus van de postbezorger die de post komt brengen. Ook dan is het verstandig om een brievenbus in je voortuin te plaatsen.

Wanneer je op zoek bent naar een brievenbus zijn er verschillende dingen om rekening mee te houden.

1. Formaat
Wanneer je veel post ontvangt moet je een grote brievenbus hebben. Dit geldt vaak ook voor bedrijven.

2. Pakketmogelijkheid
Wil je ook kleine pakketjes ontvangen? Dan is wellicht een pakketbrievenbus een optie, tegenwoordig zijn er diverse soorten pakketbrievenbussen verkrijgbaar.

3. Kwaliteit
Wanneer je een brievenbus naast je voordeur hangt, met enige beschutting, is de kwaliteit nét wat minder belangrijk dan wanneer je de brievenbus aan de openbare weg plaatst waar veel regen en wind staat. Bij de brievenbussen winkel www.brievenbuswebshop.nl zijn brievenbussen in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Voor een goedkope en eenvoudige brievenbus betaal je ook een stuk minder dan voor een sterke stalen brievenbus met een stevige constructie. Kies dus de kwaliteit die jij nodig hebt.

Wat is dan de beste brievenbus?
Met kop en schouders steekt de Bobi brievenbus boven de rest uit. Brievenbussen van het merk Bobi zijn van zeer stevig staal gemaakt en het komt eigenlijk nooit voor dat er regen in terecht komt. Je kunt deze brievenbussen dus eigenlijk wel als waterdicht bestempelen. De Zandvoort brievenbus is iets goedkoper, maar is ook zeker van goede kwaliteit. Ook van deze brievenbus zijn zelden klachten gemeld van regenwater. En als laatste, ook de ‘ouderwetse’ PTT brievenbus, van kunststof, is nog altijd een zeer populaire brievenbus. Zorg er bij deze brievenbus voor dat je hem goed plaatst en dan is de kans op regenwater zeer klein. En dat voor een klein prijsje, het is namelijk een relatief goedkope brievenbus, maar wel van goede kwaliteit.

Categories: Economie