Slotenmakers uit Hasselt krijgen zeer geregeld de vraag voorgelegd wat de beste beveiliging voor een woning is. Nu inbrekers steeds vaker en steeds meer geweld gebruiken bij een inbraak is het belangrijk om voor een goede huisbeveiliging te zorgen, zodat inbrekers zo goed mogelijk buiten de deur gehouden worden. U moet er immers niet aan denken welke gevaarlijke situaties er in uw woning kunnen ontstaan tijdens zo’n inbraak. Het is echter lastig om aan te geven wat de beste beveiliging voor een woning is. Iedere woning is immers anders, waardoor de beveiligingsrisico’s per woning kunnen verschillen. Hoewel er bijvoorbeeld in bouwmarkten gehele alarminstallaties te koop zijn, is het veel verstandiger om een alarminstallatie op maat samen te laten stellen.

Een beveiligingsanalyse van uw woning maken

Om te kunne beoordelen welke beveiliging voor uw woning de beste is, kan het maken van een beveiligingsanalyse van uw woning een slimme keuze zijn. Een slotenmaker kan u hierbij helpen, door uw woning na te lopen op beveiligingsrisico’s. Denk hierbij aan sterk verouderde sloten op uw deuren, een slecht beveiligd raam in de buurt van een plat dak of een regenpijp, enzovoorts. Dergelijke simpele punten kunnen voor een onnodig groot risico op een inbraak in uw woning zorgen. Reden genoeg om deze tijdig af te dekken met beveiligingscomponenten.

Een op maat samengesteld alarmsysteem in huis

Het is raadzaam om te kiezen voor een op maat samengesteld alarmsysteem voor uw woning, die naadloos aansluit bij de beveiligingsrisico’s in uw woning. Naast een alarmsysteem die past bij uw woning, is het minstens zo belangrijk om te kiezen voor sloten met een certificering en een hoge SKG-beoordeling. Een hoge SKG-beoordeling geeft namelijk aan dat de sloten een sterk vertragende werking op een inbraak hebben. De kans dat inbrekers uw woning binnen weten te komen wordt hierdoor aanzienlijk kleiner.

Categories: wonen