Eenieder heeft een cv-ketel thuis. Wanneer de ketel stuk is of mankement vertoont, is het eerste wat je doet, de loodgieter bellen. De loodgieter komt langs en gaat na wat het probleem is. Soms is het probleem simpel en kost het bijna niets om te repareren. Maar wanneer je een groot probleem hebt, moet je misschien een nieuwe cv-ketel laten plaatsen. Een cv-ketel is niet goedkoop, dat mag gezegd worden. Maar wat doe je dan met de oude cv-ketel die je thuis hebt?

Wat te doen met een oude cv-ketel?
Als je vastzit met een oude ketel die rond het huis ligt en je hebt geen idee hoe je ervan kunt afkomen, dan heb je hier enkele tips wat je kunt doen! Een oude boiler in jouw huis kan een beetje een raadsel zijn om van af te komen, omdat het niet is geclassificeerd als een typisch stuk huishoudelijk afval. Oude ketels zijn in feite bedrijfsafval en kunnen een ernstige bedreiging voor het milieu vormen

1. Afvalinzamelingsactie
Er zijn veel cv-ketel recyclingbedrijven die tot aan huis komen om de oude cv-ketel installatie te verwijderen en die af te voeren. Let op dat je een gekwalificeerd bedrijf inhuurt om dat te doen, want anders loop je gevaar op en boetes als ze illegaal bezig zijn. Alle bruikbare onderdelen worden gesplist en mag je dan zelf aangeven hoeveel je die wilt verkopen. Wat niet te gebruiken is wordt verwerkt tot grondstof.

2. Verkopen
De oude cv-ketel kan je natuurlijk op netzo verkopen aan iemand. Een loodgieter kan het misschien opkomen en de bruikbare onderdelen gebruiken. Ga eerst na wat van de boiler nog goed is en wat de marktwaarde is. Natuurlijk ga je het niet duur verkopen, want het is een oude cv-ketel en je moet ervan komen.

3. Laten repareren
Wanneer je extra geld hebt, is het ook een optie om de oude cv-ketel te laten repareren. Zo heb je dan een back-up voor wanneer de andere kapot is. Ga eerst met de loodgieter in Amersfoort na wat het je zal kosten om de cv-ketel te laten maken en of het wel goed zal functioneren en voor hoe lang. Met een reserve cv-ketel heb je dus altijd een back-up plan, wanneer je geen warm water hebt of geld voor een nieuwe.

Ketelvervanging kan je geld besparen, maar er zijn ook andere belangrijke voordelen, bijvoorbeeld het verbeterd het comfort in jouw huis. Veel oudere ketels worstelen om te voldoen aan de eisen van moderne huishoudens. Dit geldt vooral tijdens de wintermaanden, wanneer het verwarmingssysteem tot het uiterste wordt geduwd. Wanneer je jouw ketel vervangt door een modern systeem, kun je eenvoudig aan jouw eisen voldoen, waar door je tot 90% comfort- en efficiëntiebesparingen kunt behalen (oudere ketels behalen een efficiëntie van ongeveer 50%). Maar wanneer je de ketel vervangt, dan weet je ook dat je 2 ketels in huis zult hebben; een oude en een nieuwe. Wat doe je dan met de oude? Als je geen plek thuis hebt, dan is een extra ketel te veel en wordt het als een last ervaren door iedereen. Je kunt je oude ketel verkopen en wat verdienen of je kan het ook gratis geven aan de loodgieter. De keuze ligt aan jou hoeveel winst je wilt maken.

Categories: Bouw