Tegenwoordig maken we op de markt een onderscheid tussen tal van verschillende soorten brokers. Eén van deze verschillende soorten brokers noemen we CFD brokers. Het gaat hierbij om partijen die zich zoals hun naam reeds aangeeft hebben gespecialiseerd in het aanbieden van CFD’s. Deze beleggingsproducten beschikken tegenwoordig over een niet onaanzienlijke populariteit, maar vereisen ook een iets andere aanpak in vergelijking met bijvoorbeeld aandelen en obligaties. Wil jij hier graag meer over te weten komen en zou je bovendien ook graag willen achterhalen wanneer gespecialiseerde CFD brokers nu echt interessant zijn? Dan is dat precies wat je kan ontdekken met de onderstaande informatie. 

  • Wat zijn CFD’s? 

CFD’s zijn unieke beleggingsproducten die het mogelijk maken om ook met een klein bedrag grote(re) posities in te nemen. Veel mensen gaan er ook tegenwoordig nog altijd vanuit dat ze over een significant bedrag moeten beschikken om te kunnen beleggen. Dat is helemaal niet juist, integendeel. CFD’s bewijzen op dit vlak eigenlijk als geen enkel ander beleggingsproduct het tegendeel. Het is hierbij namelijk mogelijk om te gaan beleggen met een zogenaamde hefboom. Dit betekent dat je slechts een beperkt percentage van jouw “holding” ook daadwerkelijk moet gaan inleggen. Dat lijkt natuurlijk ongelofelijk interessant, maar er zijn aan deze hefboom ook een aantal niet onbelangrijke nadelen verbonden. 

 

Door gebruik te maken van CFD’s zal je immers kunnen vaststellen dat elke impact op de koers zich dubbel zo hard laat voelen. Met andere woorden, stijgt de koers van de achterliggende belegging? Dan zal die stijging veel explosiever voelbaar zijn. Daalt de koers net van hetgeen waar je op hebt gespeculeerd? Dan zal ook die daling er veel dieper insnijden. Het is mede omwille van deze reden dan het eigenlijk niet zozeer wordt aangeraden voor beginners om te gaan beleggen in CFD’s. 

  • Waarom een beroep doen op gespecialiseerde CFD brokers 

Inmiddels mag het dus wel duidelijk zijn wat CFD beleggingsproducten nu precies zijn. Dit gezegd hebbende stellen veel mensen zich de vraag waarom ze daarvoor dan nu precies een beroep dienen te doen op een CFD broker. Wel, CFD brokers hebben zich specifiek gespecialiseerd in dit type van beleggingsproduct. Dat zorgt er onder meer voor dat ze over een platform beschikken dat daar specifiek voor is geschikt. Bovendien is het ook nog eens zo dat deze CFD brokers je met concrete raad en daad kunnen bijstaan wanneer je vragen hebt over beleggen in CFD’s of wanneer je tegen een probleem aanloopt. Dat is bij meer algemene brokers eigenlijk in de praktijk aanzienlijk minder het geval. 

  • Voer een vergelijking uit tussen de verschillende brokers

Wil jij ook een belegging gaan doen in CFD’s, maar heb je daarvoor nog niet de beste broker gevonden? Dan is het steeds een aanrader om de CFD brokers op de markt ten opzichte van elkaar te gaan vergelijken. Sta tijdens het uitvoeren van een dergelijke vergelijking niet alleen stil bij de aard van de kosten die worden aangerekend, maar ook bij de hoogte waar deze kosten over beschikken. Enkel en alleen op die manier zal je uiteindelijk de beste CFD brokers voor jouw belegging avontuur kunnen ontdekken!

Bekijk bij Compare All Brokers het overzicht van alle brokers die beschikbaar zijn voor jou als belegger.

Categories: BeursBlog