Al zo’n twee maanden ligt het voetbal in het grootste deel van de wereld stil en dat is voor de voetbalfan een nogal pijnlijke tijd. Toch is er een sprankje hoop, want er zijn al een aantal voetballanden waar een hervatting van de competitie eraan lijkt te komen.

 

Zo moet de Duitse Bundesliga 15 mei weer van start gaan. Daarmee is het één van de eerste Europese landen waar groen licht is voor een voortzetting van de competitie. En ook in andere Europese landen moet de bal weer gaan rollen. We nemen het laatste voetbalnieuws met je door.

Duitsland

Op z’n vroegst gaat er op 15 mei weer gevoetbald worden, maar dit kan eventueel ook worden uitgesteld tot een week later. De Bundesligaclubs zijn er nog over in beraad.

België

Wat in ieder geval duidelijk is geworden na de laatste aankondigingen is dat de Belgische voetbalcompetitie niet kan worden hervat voor 31 juli. En dat betekent ook meteen dat er door de bond wordt beraad over de haalbaarheid van het afmaken van het huidige seizoen.

Engeland

In Engeland doen ze er alles aan om de competitie weer op te pikken. Voor de Britten zijn de tv-inkomsten namelijk fundamenteel en is het niet zo eenvoudig om de competitie af te blazen. Mogelijke data waarop de verschillende leagues weer worden opgepikt? 8 of 12 juni.

Spanje

Datzelfde geldt voor de Spaanse competitie, ook één van ‘s werelds meest bekeken competities. Vooralsnog wordt erover nagedacht om vanaf half juni zonder publiek te spelen. De clubs zijn al begonnen met trainen en er worden massaal COVID-tests afgenomen.

Italië

In Italië is Sassuolo weer begonnen met trainen. De minister van Sport, Vincenzo Spadafora heeft er echter z’n twijfels over. Hij denkt echter dat het onwaarschijnlijk is dat het huidige seizoen van de Serie A nog zal worden afgemaakt.

 

Zwitserland

In Zwitserland wordt vanaf 8 juni weer gevoetbald. In de Zwitserse kantons is sinds vorige week al sprake van versoepelde maatregelen. De voetbalclubs moeten de wedstrijden wel achter gesloten deuren uitspelen.

Frankrijk

In de Ligue 1 is voor een hele andere aanpak gekozen. Daar is nummer 1, PSG uitgeroepen tot landskampioen. De twee laatst geplaatsten, Toulouse en Amiens, degraderen.

En Nederland?

Dat is in Nederland anders. Hoewel in eigen land ook is gekozen voor het afbreken van de competitie, is er dit seizoen geen landskampioen en zijn er ook geen degradanten.

Categories: Sport