Iedereen heeft ze wel in huis, een agenda, notitieboek, of misschien ook wel een schetsboek. Misschien denk je wel, waarom zou ik nu een agenda nodig hebben? We zitten toch thuis, kunnen toch niet veel de deur uit. Dus hoe haal je daar dan het beste uit?

Met een agenda kun je meer dan je denkt

De meeste mensen zullen een agenda gebruiken om hun werk en/of privé afspraken in te noteren. Maar wist je dat je er veel meer in kwijt kunt? Gebruik hem bijvoorbeeld als dagboek (als je een agenda met één pagina per dag gebruikt), gebruik hem als tracker om je fitnessdoelen bij te houden of plan je maaltijden er in. Zo zie je direct waar je dagelijks veel tijd aan kwijt bent, krijg je meer balans in je leven en leer je nóg beter je tijd in te plannen. Maak ook eens gebruik van stickers om je planner zo persoonlijk mogelijk te maken. Op die manier maak je er een mooie herinnering van.

Leren plannen met een agenda

Ook kinderen leren al vroeg te plannen met een agenda. Zo leren ze hoe ze afspraken en het huiswerk het beste overzichtelijk in kunnen plannen, en hoe ze daar op moeten anticiperen. Wist je trouwens dat je een agenda voor 12 maanden (januari – december) én 18 maanden (juli – december) kunt kopen? Handig om te gebruiken als school- of studieplanner. Een papieren agenda heb je altijd bij je, waardoor je precies weet wanneer die ene afspraak ook al weer was. Dat maakt hem voordeliger dan een online agenda. Ze zijn er in verschillende kleuren en maten, van zakformaat tot XL formaat.

Maar waarom zet je dat dan niet in een notitieboek?

Een agenda pak je er elke dag bij. Een notitieboek leg je vaak wat makkelijker aan de kant, maar ook daar kun je van alles in kwijt. Zo kun je to do lijsten bijhouden, opschrijven welke boodschappen je in huis moet halen, leuke quotes om te onthouden opschrijven of je maakt er een dankbaarheidsboekje van. Dan schrijf je elke dag op waar je die dag dankbaar voor bent. Dat hoeft echt geen heel groot iets te zijn, je kunt ook dankbaar zijn omdat de buurvrouw je haar mooiste glimlach toonde. Notitieboeken zijn er in alle vormen en maten. Je hebt ze in verschillende kleuren, afmetingen, lay-outs en zelfs met verschillende covers.

Welk schetsboek kies je?

Met eens schetsboek kun je veel kanten op. Tekenen, schilderen, schrijven of misschien wil je een reisdagboek starten. Voor je een schetsboek kiest is het handig eerst te weten waar je hem voor wilt gebruiken. Voor tekeningen kun je prima een wat kleiner model gebruiken. Wil je hele schilderingen maken, dan zul je een grotere variant moeten aanschaffen. Weet je niet wat je leuk vind? Dan is een challenge leuk om te doen. Door de verschillende opdrachten kom je er vanzelf achter wat je leuk vindt en wat juist niet. Tik ‘schetsboek challenge’ maar eens in op Google. Kijk voor verschillende schetsboeken eens bij deze schetsboek webshop.

 

Categories: Economie