Veel mensen in het betaald voetbal klagen er enorm over. Ze vinden kunstgras en vloek voor het betaalde voetbal. Waarom hebben deze clubs een kunstgrasveld en geen normaal grasveld? Waarom is het beter om op een kunstgrasveld te voetballen? Antwoorden op deze vragen krijg je in dit artikel.

Onderhoud

Een van de grootste redenen is dat een kunstgrasveld bijna geen onderhoud nodig heeft. Het veld hoeft nooit gemaaid of gesproeid te worden. Normaal gesproken moet een kunstgrasveld alleen 1 keer in de 2 jaar opgeborsteld worden. Kunstgrasvelden gaan maar liefst tot 15 jaar mee! Een kunstgrasveld gaat dus veel langer mee in tegenstelling tot een normaal grasveld.

Geld

Een kunstgrasveld is in tegenstelling tot een normaal grasveld vele malen duurder. Dan vraag jij je misschien af, waarom hebben zoveel amateurclubs een kunstgrasveld? Het antwoord is vrij simpel. Het onderhoud is vele male minder. Dit betekent dat het ook een stuk goedkoper is.

Kwaliteit

Wat ook een belangrijke reden is, is de kwaliteit van het veld. Een normaal veld heeft veel onderhoud nodig en als het veld deze onderhoud niet krijgt dan gaat de kwaliteit van het veld flink achteruit. Een kunstgrasveld heeft altijd dezelfde kwaliteit. Ook kan een normaal veld verkleuren door het zonlicht. Een kunstgrasveld is het hele jaar groen omdat het bestand is tegen het UV-licht van de zon.

Een snel veld

De snelheid van het spel zal zeker niet omlaaggaan als je op een kunstgrasveld staat. In tegenstelling tot een normaal grasveld kan een normaal grasveld het spel enorm beïnvloeden als de kwaliteit van het veld slecht is. Op een kunstgrasveld blijft de bal snel rollen dit is uiteraard ontzettend lekker voor een voetballende ploeg met veel balkunstenaars. Ook stuitert de bal vele malen minder. Hierdoor kan je makkelijker en sneller voetballen.

Categories: Sport