Een werkplek reserveringssysteem heeft veel voordelen. Je draagt zorg voor een veilige werkomgeving met voldoende afstand. Maar weet ook wie er op een bepaald moment op kantoor aanwezig is. Daarnaast kun je als kantoor altijd zorgen dat de bezetting die toch nodig is in deze tijd op orde is. Het is dus absoluut van grote meerwaarde voor een groot maar zeker ook klein kantoor. Waarbij je zelfs veel geld kunt besparen door een goede planning. 

Een veilige werkomgeving

Een werkplek reserveren is met het werkplekreserveringssysteem absoluut geen hogere wiskunde. Het enige dat je als werknemer hoeft te doen is het plannen van een dag en de tijd die je aanwezig bent. In het overzicht krijg je direct de beschikbaarheid te zien. Zo weet je dus direct of het mogelijk is. Waardoor er nooit te veel werknemers binnen het bedrijf aan het werk zijn. Hierdoor is het afstand houden en advies om thuis te werken dus een stuk gemakkelijker te hanteren.

Overzicht hebben

Door het overzicht dat je hebt is er direct duidelijk hoe werknemers werken en wanneer ze daadwerkelijk op het kantoor zijn. Je hebt alles dus in een duidelijk overzicht staan. Dat heeft als voordeel dat je inzicht krijgt in de manier van werken, drukte op het kantoor en hoe je als bedrijf functioneert.

 

Het overzicht zorgt in zekere zin en op langere termijn dus ook dat er serieus geld bespaard kan worden. Omdat meer werknemers thuiswerken heb je bijvoorbeeld minder reiskosten dan andere maanden en je ziet direct welke invloed het heeft op kosten voor koffie, energie en andere zaken. Je kunt alles dus heel gemoedelijk en zonder ingrepen inzien en in jouw bedrijfsresultaten verwerken.

Kostenefficiënt werken

Het beheren van kosten en deze waar mogelijk omlaag brengen heeft veel voordelen. Je hebt meer bedrijfsresultaat of weet precies wat er nodig is om de veranderingen op de lange termijn door te zetten. Als meer mensen thuiswerken en je op de bedrijfskosten bespaard kun je werknemers bijvoorbeeld andere vormen van vergoedingen aanbieden. Dit bepaal je helemaal zelf en kan van grote invloed zijn op de productiviteit van werknemers. 

Categories: Economie