De decembermaand is traditioneel gezien de maand waarin de waardering voor de medewerkers wordt getoond en uitgesproken. Sommige bedrijven houden een eindejaarsborrel waarin de winsten en positieve gebeurtenissen van het afgelopen jaar worden besproken. Er zijn zelfs bedrijven die de medewerkers laten meedingen in de winst door ze een eindejaarsuitkering uit te betalen. Dit wordt ook wel een dertiende maand genoemd. Elk bedrijf gaat daar op zijn eigen manier mee om. Wat in vrijwel elk bedrijf wordt gedaan, is het uitreiken van een kerstpakket. Zo’n kerstpakket kan er op veel verschillende manieren uit zien. In dit artikel vind je enkele inspiratietips. 

Pakket met lekkere dingen

Eten en drinken moet iedereen, dus over het algemeen zit je altijd goed als je een pakket samenstelt met lekkere producten erin. Dit kan variëren van een fles wijn tot een zakje nootjes, van een grote reep chocola tot bakmix voor koekjes. Door er dit soort producten in te doen, heeft vrijwel iedereen iets aan het kerstpakket. Iedereen kan er wel iets uithalen wat hij of zij lekker vindt. Voor de medewerkers is het ook een feestje om zo’n doos uit te pakken.

Lekkere geurtjes

Iets minder voordehand liggend misschien, maar zeker niet minder leuk, is het geven van een uitgebreid douchepakket. Iets krijgen wat lekker ruikt wat je onder de douche kan gebruiken, is altijd leuk om te krijgen. Ga als kerstpakket niet voor een standaard pakketje van de Kruidvat, maar kies dan iets meer luxe, bijvoorbeeld een kerstpakket van Rituals. Rituals is iets duurder waardoor mensen het niet snel voor zichzelf zouden kopen. Het cadeau krijgen ervan is daarom des te leuker.

Cadeaubon

Ben je niet zo creatief en weet je niet goed waar je je medewerkers blij mee kan maken? Dan is een cadeaubon ook altijd goed. Ook daar kan je erg in variëren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een bol.com cadeaukaart te geven. Vrijwel alles is daar te koop, waardoor de werknemers zelf kunnen kiezen wat ze er uiteindelijk voor halen. Ook is het een optie om een dinerbon te geven. Iedereen gaat wel eens uit eten en door een dinerbon kunnen ze een avondje gratis of goedkoop dineren. 

Categories: Overig