Gelukkig zijn is voor iedereen belangrijk. Denk goed na over hoe je je dagen goed indeelt. Van alle uren in de week ben je (vaak) veel aan het werk. Belangrijk hierbij is dan ook dat je energie uit je werk haalt. Een combinatie van je werk en sociaal leven is erg belangrijk. Bijna 90% van Nederland wordt hier erg gelukkig van.

Meer ontspanning

Naast hard werken en een vol sociaal leven is het erg belangrijk om regelmatig te ontspannen. Op deze manier zorg je ervoor dat je lichaam even een pauze heeft van spanning. Het is tussentijds erg belangrijk om je lichaam de kans te geven om te herstellen. Als we het hebben over ontspanning is het belangrijk dat je even niet bezig bent met het dagelijks leven. Denk hierbij aan je werk, huishoudelijke taken. Eigenlijk dingen die constant moeten. Het beste is om hier een goede balans tussen te vinden. Dus denk aan dingen die verplicht zijn maar ook zeker aan de dingen die je leuk en fijn vindt om te doen.

Emoties uiten

Er zijn veel soorten emoties. Denk aan blijdschap, verdriet en boosheid. Voor alle emoties is het belangrijk om deze te uiten. Voel je je rot? Praat er met mensen over. Die kan met je familie je vrienden maar ook zeker met bijvoorbeeld een coach van Promentaal. De professionals van Promentaal kunnen je helpen met waar jij behoefte aan hebt. Denk aan een luisterend oor, een plan van aanpak om een patroon te doorbreken, cognitieve gedragstherapie of iemand die je af en toe een beetje terugfluit.  Mensen zitten vaak zo vastgeroest in een patroon dat ze het zelf niet eens doorhebben dat ze veel gelukkiger zijn dan dat ze daadwerkelijk zijn. Want hoe fijn is een gelukkig leven? Onthoud dus goed: zoek werk waar jij veel energie uithaalt, kies je momenten voor ontspannen en uit je emoties. Uit je emoties als je je rot voelt maar ook zeker wanneer je je heel goed voelt. Want alles wat je aandacht geeft, dat groei.

Categories: Lifestyle