Campers zijn niet alleen meer populair bij surfende jongeren en senioren die naar de zuidkust van Spanje rijden. Campers zijn namelijk helemaal hip. Het aantal camper op de Nederlandse weg is in de afgelopen 20 jaar verdubbeld. En wil je niet meteen een camper kopen, dan kun je bij de camper verhuur er ook een huren.

Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van een vakantie met de camper?

Wat zijn de voordelen van een camper?

Een camper geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Je kunt overal naartoe, en als het niet bevalt ben je ook meteen weer vertrokken. Dat maakt een camper ideaal als je wilt rondtrekken. En op veel op veel plekken in Europa mag je gewoon nog wildkamperen.

Een camper is ook comfortabel reizen. Het is fijner en makkelijker rijden dan met een caravan aan een trekhaak en je kunt langs de kant van de weg even een kopje koffie zetten omdat je alles bij de hand hebt.

Wat zijn de nadelen van een camper?

Het rijden met een camper vereist wel enige gewenning. En alhoewel het rijden met een caravan of het opzetten van een tent ook vervelend kan zijn, heb je het voordeel dat je als de tent of caravan eenmaal staat de auto tot je beschikking hebt waarmee je makkelijk even een boodschapje kunt doen.

En als je echt een ruime camper wilt, heb je niet genoeg aan een B-rijbewijs, en heb je camperrijbewijs C1 nodig. Het behalen van een C1 kost je enkele dagen tot weken van je tijd en zo’n 1500 euro.

Kun je beter een camper kopen of huren?

Als je meerdere keren per jaar er met de camper op uit wilt trekken is het handiger om er een te kopen. Je bent gemiddeld per maand zo’n 300 euro kwijt als je een camper koopt gerekend met een afschrijving van 20 jaar. Huur je een camper dan kost je dat gemiddeld 300 euro per week. Als je dus maar 2 weken per jaar met een camper erop uit wilt trekken, is het huren van een camper bij een camper verhuur voordeliger. Bovendien kun je dan ook naar oorden als de Verenigde staten, Canada of Scandinavië vliegen en daar een camper huren. Maar vakantie met een camper is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) sowieso voordeliger dan een hotel vakantie, of je er nu een huurt of koopt.  Bij Oortgiese Campers kun je terecht voor zowel het huren als kopen van een camper.

 

Categories: BlogReizen