Over Vliegtuigradar24

Met VliegtuigRadar24 kun je 24 uur per dag alle vluchten volgen. Wanneer je een vluchtnummer hebt kun je deze intypen en zie je meteen het bijbehorende vliegtuig. Je kunt zien waar het vliegtuig zich bevindt, wat de verwachte aankomsttijd is en zelfs de snelheid en de hoogte van het vliegtuig. Dit zal vast een stuk rust geven aan het thuisfront, omdat ze mee kunnen kijken waar je bent en hoelang het nog duurt voordat je weer veilig op de bodem bent geland. De radar is 24 uur per dag beschikbaar en staat standaard op Nederland gericht. Maar je kunt heel makkelijk in- en uitzoomen om andere werelddelen te zien. Je kunt ieder vliegtuig volgen van elke vliegmaatschappij, zoals KLM, Tui, Corendon en Transavia. Naast de ‘normale’ vluchten kun je ook militaire vliegtuigen, helikopters en privéjets op de radar volgen. Je kunt van iedere vlucht dus precies de vliegroute zien, wat er al gevlogen is, waar ze nog gaan vliegen, de actuele snelheid en hoogte én je krijgt een indicatie van de aankomsttijd. Altijd fijn om in de gaten te houden, want een vlucht kan nogal eens vertragen.

De techniek

Maar hoe weet VliegtuigRadar24 nou precies waar het toestel vliegt? Dit kan door het zogenoemde ADS-B systeem. Met deze techniek kunnen vluchtgegevens zoals de snelheid, hoogte en vluchtroute worden doorgegeven aan de website. Deze gegevens worden omgezet in begrijpelijke informatie die we kunnen zien als we op het vliegtuigicoontje klikken. Veel vliegtuigen hebben hiervoor het ADS-B systeem ingebouwd en zenden hiermee periodiek hun gegevens uit. Speciale ontvangers vangen deze gegevens op en zetten deze om in informatie. Deze kun jij vervolgens weer lezen.

Wie gebruikt VliegtuigRadar24?

VliegtuigRadar24 wordt het meest gebruikt voor familieleden die een vlucht van iemand willen volgen, maar ook zakenmensen, dronepiloten en vliegtuigspotters maken veel gebruik van deze radar. Zo weet je bijvoorbeeld precies wanneer er een vliegtuig gaat landen voor de mooiste foto’s en ben je toch een beetje bij je familielid die in het vliegtuig zit.

Categories: Overig