Er zijn in Nederland te veel mensen die te kampen hebben met een verslaving. Het hoeft hierbij niet alleen te gaan om mensen die zelf verslaafd zijn, maar ook om de mensen in hun omgeving. Voor deze mensen is het bijna net zo zwaar als voor de verslaafde zelf aangezien zij te dealen hebben met de gevolgen van de verslaving van hun dierbare. Daarom is het van belang dat er in Nederland meer aandacht komt voor de mensen die verslaafd zijn en de manieren waarop zij kunnen afkicken.

Verslaafd

Je kunt verslaafd raken aan allerlei verschillende middelen. Er zijn in Nederland relatief veel verboden middelen die je gemakkelijk kunt krijgen. Toch zijn er een aantal middelen die voor het grootste deel van de verslavingen zorgen. Dat komt door verschillende factoren. Zo zijn bepaalde middelen verslavender dan andere middelen. Ook zijn sommige middelen populairder dan andere. In Nederland is wiet verreweg de meest gebruikte drug als je alcohol niet meetelt. Dat is niet gek aangezien je dit in de coffeeshop kunt kopen. Het is natuurlijk fijn dat we in Nederland zo vrij zijn op dit gebied, maar het is wel van belang dat mensen goede voorlichting krijgen over de gevaren van het veelvuldig gebruik van cannabis.

Afkicken

Als je merkt dat het voor jou moeilijk is om te stoppen met blowen, is het slim om hulp te zoeken. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt stoppen met blowen. Sommige mensen kunnen dit zelf doen terwijl anderen hiervoor naar een afkickkliniek moeten. Afkicken wiet is voor veel mensen die jarenlang veel geblowd hebben erg lastig. Daarom kan het voor hen fijn zijn om hulp te krijgen van een professional die precies kan zeggen wat wel en niet goed voor hen is. Dat kan er voor zorgen dat het minder moeilijk is om te stoppen met blowen. 

Categories: Gezondheid