Eens in het jaar is het weer zo ver; je mag je zorgverzekering aanpassen. Dit doen je te doen voor 31 december van het huidige jaar; dus je hebt nog even de tijd. De goede zorgverzekering vinden en afsluiten is misschien niet het meest interessante, maar het kan wel van groot belang zijn. Het is toch een maandelijkse post van rond de €100,- per maand, en dat is een hoop geld. Als je hier een beetje op kan besparen is dat natuurlijk fijn. Op zorgverzekeringbesparen.nl kun je alle zorgverzekeringen 2019 met elkaar vergelijken. Zo vind je in een mum van tijd jouw perfecte verzekering

Waar moet je op letten?

Er zijn zat mensen die alleen een zorgverzekering beoordelen op de maandelijkse premie; deze moet zo laag mogelijk zijn. Voor sommigen kan deze strategie heel goed uitpakken, maar voor anderen juist helemaal niet. Want logischerwijs ben je een stuk slechter verzekerd als je minder betaalt.

Je premie is opgebouwd uit een aantal verschillende onderdelen. Je hebt je basisverzekering, mogelijke aanvullende verzekeringen, en een vergoeding voor je eigen risico. Je basisverzekering is voor iedereen hetzelfde. De overheid bepaalt wat er in dit basispakket zit. Hiervoor is iedereen verzekerd. In aanvullende verzekeringen kun je extra dingen laten verzekeren. Tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, et cetera.  De vergoeding van het eigen risico is eigenlijk een soort afbetaling van je eigen risico. Wil je een hoger eigen risico, dan is je maandelijkse premie lager, en vice versa. Dat is volledig aan jezelf.

Op de site van zorgverzekeringbesparen.nl kun je precies invullen wat jij allemaal wilt in je verzekering. Met deze informatie gaat de tool zijn werk doen. Hij vergelijkt alle verzekeraars, zodat jij aan het einde ziet hoeveel je waar gaat betalen. Zo vind je de goedkoopste optie met een paar klikken op de knop!