Als je aan kinderen vraagt wat ze later willen worden, krijg je van veel meisjes ‘prinses’ als antwoord. In sprookjes zijn prinsessen altijd leuke mooie meisjes met allemaal mooie jurken aan. Als volwassene besef je dat het worden van een prinses slechts voor een minuscuul klein percentage is weggelegd. Het moment waarop je je het meest een prinses voelt, is wanneer je je trouwjurk gaat uitzoeken. Vaak is dit een van de leukste aspecten van het organiseren van een bruiloft. Hoe vind je nou de perfecte jurk?

Begin op tijd

De belangrijkste tip bij de zoektocht naar je perfecte trouwjurk, is dat je er ruim op tijd mee moet beginnen. Vaak wordt er aangeraden om ongeveer een jaar van tevoren al te beginnen. Het vinden van de perfecte jurk kan flink wat tijd in beslag nemen. Je wil niet tegen de eerste de beste jurk al ja zeggen. Daarnaast worden trouwjurken helemaal op maat gemaakt, en hier gaat dus ook flink wat werk in zitten. Daarnaast is een levertijd van vier maanden helemaal niet gek als het op trouwjurken aankomt. Als het goed is moet je nog jaren naar je trouwfoto’s kijken, en je wil niet dat je jurk niet goed zit op de foto’s. Op tijd beginnen is dus een belangrijke tip.

Ga naar verschillende winkels

Beperk je niet tot slechts één bruidsmodezaak. Elke winkel heeft weer andere collecties. Je wil niet het risico lopen dat je je droomjurk misloopt. Plan dus meerdere bezoeken aan verschillende winkels. Vaak hebben de winkels ook een website waar je van tevoren een kijkje kan nemen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de trouwjurken van Alberto Axu. Als je van tevoren al een selectie maakt van jurken of elementen die je mooi vindt, kan je deze meenemen naar de uiteindelijke passessie. De medewerker kan dan gerichter gaan zoeken naar jouw perfecte jurk. Op die manier bespaar je ook tijd met het keuren van jurken die niet helemaal jouw ding zijn. 

krultang

Categories: Economie