In de wereld van de scootmobielen zijn er tientallen mogelijkheden en honderden extra’s. Als je al eerder een scootmobiel hebt gehad, dan weet je waarschijnlijk wat voor jou belangrijk is en kun je ook online een scootmobiel kopen. Daarmee bespaar je waarschijnlijk een lekker bedrag en een bezoek aan de winkel. Voor mensen die voor het eerst een scootmobiel gaan kopen is het verstandig om informatie te verzamelen over de verschillende mogelijkheden.

De eerste stap: dagdromen

Voordat je verschillende opties gaat bekijken, is het verstandig om je fantasie de vrije loop te laten. Als jij je moeiteloos en pijnvrij zou kunnen bewegen, waar zou je dan heengaan? Misschien wil je vooral zonder moeite door je huis bewegen, of zelf boodschappen kunnen doen zonder doodmoe thuis te komen. Het kan ook zijn dat je ineens weer zin hebt om naar het park te gaan of je favoriete visvijver. Wellicht wil je met je kleinkinderen of de hond een wekelijks uitstapje plannen of met je beste vrienden de stad onveilig maken. 

De tweede stap: Zoek het model dat het beste bij je past

Met je lijstje wensen in de hand ga je het model, de maximale afstand en de benodigde snelheid bepalen. Er zijn scootmobielen met drie wielen, deze zijn wendbaarder en kunnen smaller worden gemaakt wat handig is voor gebruik binnenshuis. Als jij echter met veel gewicht van boodschappen een stoeprandje af wilt, dan is een bredere scootmobiel met vier wielen veel stabieler. De accu van je scootmobiel bepaalt hoe ver je kunt gaan. Als je de wereld wilt verkennen, zorg dan voor een grote maximale afstand of een extra accu. In dat geval is een hogere snelheid natuurlijk ook fijn. Voor echte reizigers zijn er opvouwbare modellen die mee kunnen in de auto of trein.  

De derde stap: Optimaal comfort

Je gaat veel tijd doorbrengen in je nieuwe scootmobiel. Daarom is het belangrijk dat de stoel fijn zit, vooral als je last hebt van je rug. Maak meerdere proefritten om er achter te komen welke scootmobiel het meest comfortabel is. Persoonlijk advies bij het aanschaffen van een scootmobiel? Neem dan contact op met Scootmobiel Comfortabel. Zij adviseren je graag bij aanschaf van de juiste scootmobiel.

Categories: Gezondheid