Verschillende skincare merken, waaronder Medik8, zijn een echte aanwinst voor jouw huid. Een goede skincare routine is essentieel voor jouw huid. Het helpt om acne te bestrijden, om huidveroudering tegen te gaan en om er gezond en stralend uit te zien. Ondanks dat we graag make-up gebruiken om onszelf mooi te laten voelen, zorgt skincare ervoor dat we ons ook zonder make-up stralen voelen. In dit artikel zijn een aantal handige tips over skincare op een rijtje gezet.

Kies voor betaalbare skincare

Er zijn veel merken op de markt, waardoor het lastig is om te weten welke goed zijn en welke een fabel zijn. Ondanks dat je vaak denkt een hoge prijs zorgt voor een hoge kwaliteit, is dit niet altijd het geval. Over het algemeen hoeft skincare niet duur te zijn. Goede ingrediënten zijn uiteraard kostbaar, maar zijn niet onbetaalbaar.

Let op de verpakking

Het vergt enige kennis, maar het is het meer dan waard. Sommige skincare is in verpakking gestopt waar het eigenlijk niet in past. Bepaalde ingrediënten, waaronder vitamine C, moeten niet in aanraking komen met de lucht. Dit geeft als het ware hetzelfde effect als een stukje appel die te lang blijft liggen. Hij wordt bruin en niet meer smakelijk. Wanneer vitamine C in een pipetflesje wordt geleverd, wil je deze liever laten staan. De werking van de vitamines zullen door de lucht snel neutraal worden.

Neem een kijkje naar de ingrediëntenlijst

Ook dit zegt je in het begin wellicht niet veel, maar zodra je een korte introductie hebt gehad over wat bepaalde ingrediënten doen, kan je veel informatie krijgen van een simpele ingrediëntenlijst. Allereerst is het verstandig om afstand te doen van bijvoorbeeld parfum of essentiële oliën, vooral als je een gevoelige huid hebt. Daarnaast hebben sommige skincare actieve ingrediënten. Deze actieve ingrediënten moet je niet iedere dag op je huid gebruiken.

Test niet alle producten in een keer uit

Een grote fout die we allemaal wel eens hebben gemaakt, is dat we in één keer een hele lijst aan nieuwe skincare hebben gekocht en alles in één keer op onze huid uittesten. Hoe weet je welke producten daadwerkelijk werken op je huid wanneer je ze allemaal op hetzelfde moment introduceert? Kies ervoor om bijvoorbeeld de eerste twee weken te starten met het ene product van Medik8 en start pas na twee weken aan het andere product van Medik8.

Categories: Gezondheid