Ben je van plan om dit jaar een weekendje Oktoberfest in München te doen? Het Oktoberfest wat in München de naam Wiesn heeft, loopt van de laatste 2 weken van september tot de eerste week van oktober. Het is een eeuwenoude traditie waarbij het dragen van traditionele kleding onmisbaar is. Steeds meer toeristen ontdekken dit gezellige volksfeest, waarbij bier een centrale rol speelt. Wil jij dit jaar ook het Oktoberfest in München meemaken? Hieronder lees je een 5 tips zodat je optimaal kunt genieten van je weekendje Oktoberfest.

1. Doe je onderzoek

Het Oktoberfest in München telt 14 biertenten. Elke biertent heeft zijn eigen karakteristieke publiek en sfeer. De Schützen Festzelt is bijvoorbeeld populair bij jongeren en in de Hacker–Pschorr Festzelt kun je het echte traditionele Beieren ervaren. Daarnaast is er ook nog de Weinzelt, de enige tent waar wijn geschonken wordt en de Marstall tent waar een live band speelt in een carrousel. Doe daarom eerst onderzoek naar waar je wilt feesten, want je moet van tevoren een tafel reserveren.

2. Boek zo vroeg mogelijk 

Je hoeft niet te betalen om het festivalterrein op te kunnen, maar je moet dus wel reserveren voor een tafel in een van de biertenten. Vanaf april kun je tafels reserveren, maar wees er snel bij want de reserveringen zijn zo uitverkocht. Reserveringen gaan in shifts. Je kunt voor een middag met lunch of avond met avondeten boeken.

3. Zorg dat je een tafel hebt

Zonder een tafel kun je geen bier of eten bestellen, dus een tafelreservering is wel noodzakelijk. Bij een tafelreservering krijg je ook een bandje waardoor je de tent en de tafel kunt verlaten.

4. Pin van tevoren

Op het festivalterrein wordt veel met contant geld betaald. Maar er staan niet veel pinautomaten op het festivalterrein, waar enorme rijen ontstaan. Zorg er daarom voor dat je van tevoren al gepind hebt.

5. Draag de juiste kleding

Het Oktoberfest is een traditioneel feest waar ook traditionele kleding bij hoort. En denk niet dat je wel wegkomt met goedkope feestkleding die je bij een feestwinkel kan vinden, daar beledig je alleen mensen mee. Bij Lederhosenwinkel.nl kun je voor mannen echte lederhose en voor vrouwen echte dirndl jurken kopen zodat je in stijl het Oktoberfest kunt meemaken.

Categories: BlogReizen