Tegenwoordig is het voor iedereen vij eenvoudig om een webshop te starten, dit wordt dan ook massaal gedaan doordat internet voor iedereen toegankelijk is. Door de lage kosten en de verschuiving van de consument van off- naar online, is het een interessant platform voor ondernemers. Toch gaan er ook jaarlijks honderden webshops ten onder door de hevige concurrentie. Door de concurrentie wordt de consument online verwend, waardoor de standaard hoog ligt. Om mee te kunnen in het online geweld, dien je dus een aantal zaken goed op orde te hebben. In dit artikel geven we enkele tips!

 

Design website

Het design van je website is de eerste indruk die de bezoeker krijgt van jouw webshop. De eerste indruk is het belangrijkst wanneer een bezoeker jouw site gaat beoordelen. Wanneer de eerste indruk goed is, zal hij enkel nog zoeken naar bevestiging van zijn eerste indruk. Zo werkt het ook bij een slechte eerste indruk, wanneer er lichte twijfel ontstaat, zal de bezoeker naar de concurrent stappen. Een professioneel webdesign is dus de moeite waard om in te investeren. Zo kan je je door een professional laten informeren over welk design het beste werkt voor jouw webshop.

 

Levertijd

Consumenten zijn steeds drukker en willen niet al te veel tijd kwijt zijn aan online bestellingen. De levertijd speelt hier ook een belangrijke rol, veel aankopen worden namelijk op het laatste moment gedaan, waardoor de klant zijn bestelling snel wilt ontvangen. Daarnaast is de standaard tegenwoordig om binnen 2 werkdagen te leveren. Goede afspraken met leveranciers en koeriers zijn dus erg belangrijk.

 

Recensies

Een goede beoordeling van jouw webshop wekt vertrouwen bij toekomstige klanten, stimulier huidige tevreden klanten dus om een recensie achter te laten. Bijvoorbeeld door dan een korting te geven op de volgende bestelling.

Categories: Technologie