We hebben het allemaal zwaar te verduren dit jaar. Ook de horeca heeft het zwaar getroffen tijdens de coronacrisis. Het vergt heel wat van je flexibiliteit, creativiteit en aanpassingsvermogen als je in deze tijden horecaondernemer bent. Van lege restaurants en cafés die helemaal niet open mogen en verzorgen van afhaalmaaltijden tot je pand zodanig aanpassen aan de 1,5 meter samenleving, dat je weer gasten kan ontvangen. Met onze tips open jij je deuren weer voor je gasten en ontvang je ze op een veilige en gastvrije manier.

Hygiëne staat voorop in de 1,5 meter samenleving

Als restauranteigenaar of uitbater van een café heb je hygiëne hoog in het vaandel staan. Je bent op de hoogte van alle eisen waar je aan moet voldoen. In tijden van corona is hygiëne nog belangrijker en zijn er allerlei eisen bijgekomen om te voorkomen, dat je je pand moet sluiten. Je laat je medewerkers op de meest hygiënische manier werken in de keuken of in de bediening. Je schaft mondmaskers aan voor al het personeel. Bij de entree plaats je een desinfectiezuil zodat de gasten hun handen kunnen ontsmetten. Ook bij de toiletten staan ontsmettingsmiddelen klaar, samen met papieren handdoekjes. Je maakt de deurknoppen, lichtknoppen en tafels en stoelen net wat regelmatiger schoon. Het personeel draagt wegwerphandschoenen en houdt afstand tot de tafel. Je gebruikt handige dienbladenstandaards om direct contact zoveel mogelijk te vermijden.

Geef je klanten een veilig gevoel

Bij binnenkomst maak je de gasten duidelijk welke maatregelen je hebt getroffen om de veiligheid te waarborgen. Ook op je website en op social media maak je duidelijk welke regels er gelden. Zo voorkom je discussies en teleurgestelde gasten. Deurmatten waarbij klanten gewezen worden op afstand houden, zijn in deze 1,5 meter samenleving een must. Afscheidingsschermen tussen tafels en goede bewegwijzering zorgen ervoor, dat je klanten zich veilig kunnen bewegen door het pand. Zo laat je zien, dat klanten ook in coronatijd veilig zijn in jouw horecagelegenheid.

Categories: Gezondheid