Wanneer je het beste zzp boekhoudprogramma zoekt, dan doe je dat op basis van wat voor jou als zelfstandige belangrijk is. Je wilt dat het lekker gemakkelijk is en dat je er alle taken mee kunt uitvoeren die nodig zijn. Dat is een simpele weergave van wat het programma daadwerkelijk moet kunnen. In de praktijk komen er namelijk nog wel wat meer zaken bij kijken. Met deze tips wordt het vinden van de juiste programma’s een stuk gemakkelijker. Het is belangrijk om ze dus goed mee te laten wegen in je keuze.

1. Facturen kunnen maken

Het is vooral ook fijn om een goed factuur te kunnen maken als ondernemer. Dit is helemaal nog niet zo gemakkelijk, want er zijn veel regels waaraan voldaan moet worden op dit vlak. Daarom is het juist ook zo fijn dat het opstellen van facturen tegenwoordig een onderdeel van veel boekhoudprogramma’s is geworden. Daardoor wordt het voor jou als ondernemer ook een stuk gemakkelijker om alles bij te houden. Veel zaken kan je ook aan elkaar koppelen in de programma’s. Zo ziet het er ook direct een flink stuk professioneler uit.

2. Direct inboeken in de boekhouding

Het is fijn om zo min mogelijk tijd kwijt te zijn aan de boekhouding. In de eerste plaats kan dat door de zaken gemakkelijk aan elkaar te koppelen. Het is wel heel fijn om een factuur op te stellen, die direct in te boeken en dit te laten afboeken op het moment dat deze per bank wordt voldaan door de debiteur. De moderne boekhoudpakketten maken dat allemaal steeds makkelijker voor je. Bovendien komt dan ook de btw-aangifte er direct uitrollen aan het eind van het kwartaal. Dat is wel zo gemakkelijk.

3. Direct de aangifte doen

Als het boekhoudprogramma helemaal aan de vaardigheden van de zzp’er is aangepast, dan wordt het ook een stuk gemakkelijker om de btw-aangifte te doen. Doordat alles al in het systeem zit en kloppend is, kan dus ook aan het eind van de maand of het kwartaal direct gezorgd dat er een goede btw-aangifte uit komt rollen. Zo ben je er ook direct zeker van dat je aan je verplichtingen ten opzichte van de belastingdienst kan voldoen. Ook dat is natuurlijk wel heel belangrijk. Een goed programma van tegenwoordig neemt jou als zzp’er al het werk rondom de boekhouding uit handen. Het geeft je veel meer rust hierin. Via Vergelijk-boekhoudprogramma.nl kun je eenvoudig alle geschikte boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers met elkaar vergelijken.

Categories: Economie