Hoewel Nederland een echt bierland is, drinken wel steeds meer mensen wijn. Dit is onder andere te zien aan de stijging van de wijnverkopen in de supermarkt en het aantal mensen dat een wijncursus afneemt in Nederland. Tegenwoordig wordt Noord-Brabant steeds groter in de wijnproductie en dit komt natuurlijk ook doordat er meer vraag is naar wijn.  In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kopen van wijn en hoe jij het drinken van wijn nog leuker kan maken door een wijnglas te laten graveren

Koop wijn vanaf 5 euro

Een belangrijk regel, die in de Nederlandse supermarkten van toepassing is, is dat je wijn moet kopen die minimaal 5 euro is. Wijnen onder de 5 euro hebben namelijk niet de gewenste kwaliteit. In een land als Italië kan je vaak wel goede wijnen vinden onder de 5 euro. Dit is natuurlijk ook het land van de wijn.

Gebruik een App voor het kiezen van een wijn

Tegenwoordig zijn er veel wijn applicaties voor je smartphone die alle wijnen een cijfer geven. een goed voorbeeld daarvan is Vivian. Doordat mensen in heel de wereld deze app gebruiken, staan veel wijnen in het systeem en kan je zo zien of een wijn een goede of slechte beoordeling krijgt.

Kies de juiste glazen

Het is ook belangrijk dat je de juiste glazen hebt. Je kan je voorstellen dat in een oud en vies longdrink glas, een goede wijn direct veel smaak verliest. Kies daarom voor een witte wijn een wijnglas met een smalle kelk. Voor rode wijn is een wijnglas met een brede kelk aan te raden. Wil je het nog leuker maken? Je kan er dan voor kiezen om een wijnglas te graveren. Een wijnglas graveren is goedkoop en personaliseer je de wijnglas zodat die helemaal van jou is.

Categories: Voeding