Werkkleding is iets wat heel belangrijk is om te dragen als je onder bepaalde omstandigheden werkt. Dit kunnen verschillende en diverse dingen zijn. Maar welke omstandigheden zijn dat dan? Waar beschermt werkkleding je tegen en waarom zou je het dragen? Alles daarover lees je hier.

Werken met hoge of lage temperaturen

Werk jij met hoge temperaturen, of juist met lage? Werkkleding is essentieel. Een goede werkbroek en bijvoorbeeld een warme werk jas of bodywarmer houden je warm. Het is warme kleding, en bovendien houdt het koude wind tegen en voel je daar niks van. Werk je onder warme omstandigheden, bijvoorbeeld met vuur? Om jezelf te beschermen is bijvoorbeeld Herock werkkleding erg belangrijk. Je bedekt alle huid, waardoor de hitte nooit te dicht bij de huid komt. Bovendien houdt de werkkleding de extreme hitte tegen.

Werken op hoogte

Werken op hoogte brengt allerlei risico’s met zich mee, waarvan het grootste risico toch wel is dat je kunt vallen. Of dat nou één meter of tien meter is, vallen is nooit fijn. Als je werkkleding draagt, is de kans op een val wel kleiner. Met goed passende werkkleding blijf je namelijk niet snel ergens achter hangen. Val je toch, dan valt de schade vaak nog mee. De klap komt natuurlijk even hard aan, maar je huid wordt wel beschermd tegen wonden en schrammen. Dit omdat werkkleding stevig en sterk is.

Met gevaarlijke stoffen en gassen werken

Eigenlijk komt dit op hetzelfde neer als met de hoge temperaturen. Als je goed passende werkkleding draagt, is alle huid bedekt. Bovendien houdt de werkkleding de schadelijke gassen en stoffen tegen en raakt de huid er niet beschadigd door. In deze situatie is het dus erg belangrijk dat je goede werkkleding draagt. Denk hierbij aan een loodgieter, die regelmatig met gas werkt.

Met zware of scherpe voorwerpen werken

Je hebt jezelf vast wel eens bezeerd tijdens het werken. Dat is heel normaal, maar met werkkleding bescherm je jezelf tegen zulke ongelukjes. Laat je bijvoorbeeld een zwaar voorwerp vallen, en komt het terecht op je voeten? Als je werkschoenen draagt zal je er niet snel iets van voelen. Dit doordat de schoenen zo stevig en sterk zijn. Werk je met allerlei verschillende scherpe voorwerpen? Draag stevige handschoenen. Met een jas en broek die stevig genoeg zijn, raak je ook niet gewond door bijvoorbeeld een uitstekende punt.

Categories: Bouw