Voor iedereen geldt dat gezond eten belangrijk is. Naast gezond eten hoort voldoende bewegen en rust ook in een gezonde levensstijl. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kinderen ook genoeg en gezond eten? Daar kun je zelf als ouder een hoop in betekenen. Ook de dagopvang waar jouw kinderen naar toe gaan kunnen een steentje bijdragen aan een gezond voedingspatroon voor jouw kind. Daarom lees je hier een aantal belangrijke voedingstips voor kinderen die eenvoudig toe te passen zijn.

Snoep gezond, eet een appel

Een bekende uitspraak die zeker vandaag de dag goed van pas komt. Overal hebben kinderen de mogelijkheden en de verleidingen om te snoepen, te veel suikers binnen te krijgen of ongezond te eten. Als je kinderen vanaf kleins af aan al aan leert dat fruit eten niet alleen gezond maar ook erg lekker is, dan heeft dat in veel gevallen een positief effect voor de toekomst. Veel kinderdagverblijven hebben dat ook in de gaten en werken graag mee aan een gezonde en bewuste levensstijl van kinderen. Het is niet alleen belangrijk voor de gezondheid, maar ook voor de groei en de ontwikkeling van het lichaam. Door gezond te eten, blijft een kind ook sneller gezond en fit.

Biologische voeding

Bij de kinderdagverblijven van Kideo worden er dan ook biologische maaltijden aangeboden. Zo wordt er bijvoorbeeld een verse pan soep gemaakt of een andere warme maaltijd. Het fruit en de groenten die gegeten worden door de kinderen zijn ook biologisch geproduceerd. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld ook makkelijker met schil worden gegeten. Naast de biologische voeding op kinderdagverblijven wordt er ook minder zout en suiker gebruikt dat bij de kinderen naar binnenkomt. Dat wordt onder andere gedaan door het aanbieden van drinken zoals water en thee in plaats van frisdrank of ranja. Als kinderen mogen trakteren voor hun verjaardag, wordt er dan ook aan de ouders gevraagd of zij rekening willen houden met een gezonde traktatie.

Op het kinderdagverblijf

Het aanbieden van biologische voeding op kinderdagverblijven van Kideo heeft verschillende effecten. Naast dat het kind gezonde voeding aangeboden krijgt en op een gezonde manier met eten leert om te gaan, stimuleert dit gezinnen ook om zelf biologisch te gaan eten. Dat is natuurlijk geen verplichting en de keuze voor biologische voeding is een grote stap in de kosten voor veel gezinnen, maar het wordt wel gestimuleerd. De voeding die bij deze kinderdagverblijven wordt aangeboden is altijd biologisch. Ouders hoeven daar ook niet extra voor te betalen. De reden hiervoor is, dat de keuze voor het aanbieden van (duurdere) biologische voeding, de keuze is die door het kinderdagverblijf gemaakt wordt. Ouders hoeven dus niet op te draaien voor de extra kosten hiervoor.

Categories: Voeding