Een schilder vinden is nog een flinke klus op zich, je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor het werk dat moet worden uitgevoerd. Uiteraard wil je ook niet dat het uitgevoerde werk er niet goed uit ziet. Er moet dus naast een aantrekkelijk prijs ook gekozen worden voor kwalitatief goed schilderswerk.

Maar hoe herken je een goede schilder en hoe kan je een goede prijs voor het schilderwerk bedingen. Hieronder zullen wij enkele tips geven om beide doelen te bereiken.

Kwaliteit schilders

Een kwaliteit schilder kan je op verschillende manieren herkennen. De meest betrouwbare manier in ons inziens simpelweg vragen om referenties en daadwerkelijk gaan kijken op locaties waar de schilder gewerkt heeft.

Daarnaast zijn er ook verschillende keurmerken voor schilders die u kunt raadplegen, maar de waarde van zo een keurmerk durven wij wel te betwijfelen.

Een betere optie is een brancheorganisatie die bij eventuele onenigheid met de schilder als bemiddelaar kan optreden en u ook een dekking van het te betalen bedrag garandeert. Met andere woorden: als u niet tevreden bent het geleverde werk kan u de hulp inschakelen van zo een brancheorganisatie en deze organisaties mogen ook beslissen dat u niet hoef te betalen omdat het gedane werk niet aan de juiste standaard voldoet.

Beste prijs voor u schilderwerk

De beste prijs vinden is met behulp van het internet heel gemakkelijk. Er is gewoonweg de mogelijkheid om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen. Zorg er natuurlijk wel voor dat u dit alleen doet bij kwalitatief goede schilders zoals beschreven bij het vorige deel van dit artikel.

Daarnaast kunt u kijken wat voor werk u de schilder uit handen kan nemen. Zo kunt u er voor kiezen om zelf het te schilderen oppervlak schoon te maken en zo nodig te schuren. Wellicht is het zelfs mogelijk om zelf een voorstrijk en/of grondverf aan te brengen op het te schilderen oppervlak.

Categories: Bouw