Vroeger sms’ten en belden we allemaal met prepaid beltegoed. Tegenwoordig hebben de prepaid simkaarten plaats gemaakt voor abonnementen. Vaak wordt er gekozen voor een abonnement met erg veel data dat niet eens allemaal gebruikt wordt. Daarnaast blijven de prijzen van abonnementen alleen maar stijgen. Alsnog zijn er veel providers die nog steeds prepaid simkaarten aanbieden. In de supermarkten, maar ook online is beltegoed te verkrijgen. Prepaid simkaarten hebben ten opzichte van abonnementen vele voordelen. Maar waarom kan een prepaid simkaart een goede keus zijn voor jou? Dat lees je in deze blog.

Beltegoed behouden

Op elk moment van de maand kan je je beltegoed opwaarderen. Ga je een paar weken of misschien nog wel langer weg? Je beltegoed blijft twaalf maanden geldig mits je eens in de zes maanden sms’t, belt of opwaardeert. Zo betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk zelf verbruikt.

Geen onverwachte kosten

Doordat je zelf tegoed opwaardeert heb je zelf in de hand hoeveel je uit geeft. Is je beltegoed op? Dan is het ook echt op en kan je niet meer bellen, sms’en of internetten. Je kan nog wel gebeld en ge-sms’t worden. Daarnaast is prepaid anoniem, wat betekent dat je ook geen gegevens hoeft achter te laten en er niks in rekening kan worden gebracht.

Zelf bepalen wat je maandelijks uit geeft

Heb je een maand of misschien wel twee maanden geen tegoed nodig. Dan kan je je telefoon links laten liggen zonder enige kosten. Je betaalt dus alleen wat je verbruikt. Echter, moet je wel van tevoren betalen en is het zonde als je veel beltegoed koopt en niet op maakt.

Geen abonnement

Wanneer je kiest voor een abonnement met telefoon of een Sim Only abonnement zal je deze in de meeste gevallen voor één of twee jaar moeten afsluiten. Prepaid is vrijblijvend en wanneer je toch wil overstappen naar een abonnement hoef je niks op te zeggen en kan je op elk moment overstappen. Echter, is het niet mogelijk om je beltegoed weer in te wisselen voor geld. Hierom wordt het aan geraden om niet teveel beltegoed op te waarderen.

Wanneer kiezen voor prepaid?

Bovenstaande voordelen zijn natuurlijk ideaal, maar is overstappen naar een prepaid simkaart ook echt voordeliger? Dit is afhankelijk van je belgedrag. Wanneer je weinig belt, maximaal 30 minuten per maand en weinig gebruik maakt van internet (veel WiFi) dan is het voordeliger om voor prepaid te kiezen.

Daarnaast is het ook handig om te kiezen voor een prepaid simkaart als je de telefoonkosten in de hand wil houden. Wanneer je kind bijvoorbeeld zijn/haar eerste mobiele telefoon krijgt, kan jij er elke maand een bedrag op zetten. Hierbij geldt dan, op = op.

Ook met mobiel internet

Toen de mobiele telefoons op de markt kwamen, werd er gebeld en ge-sms’t via prepaid. Hierdoor wordt er nog steeds veelal gedacht dat je met prepaid alleen kan bellen en sms’en. Dit is echter niet het geval. Het is zelfs mogelijk om 10 GB data op te waarderen. Echter, wanneer je veel internet, is het voordeliger om voor een abonnement te kiezen.

Categories: Telecom