Of je nu je eigen onderneming bent begonnen of werkt in loondienst voor een bedrijf en verantwoordelijk bent voor de marketing; online adverteren is inmiddels onmisbaar geworden. Wil je meer bekendheid genereren? Dan zul je social media en andere kanalen als adverteren op websites wel moeten inzetten om dit voor elkaar te krijgen. En het mooie is; als je je hier eens goed in verdiept hebt, zul je merken dat het minder tijdrovend, ingewikkeld en duur is dan het in eerste instantie lijkt. Alleen; waar start je mee en hoe te beginnen? Je leest het in onderstaande blog.

 

Wil je meer weten over lokaal adverteren? Een advertorial laten plaatsen via Advertorial.nl kan eenvoudig.

Adverteren op social media

Allereerst kun je je verdiepen in hoe social media werkt. Je bent natuurlijk op de hoogte van de diverse social media kanalen als Facebook, Instagram en Linkedin. Echter, met alle drie de vormen bereik je verschillende doelgroepen en je moet je dan ook goed inlezen welk social media kanaal je gebruikt voor welke vorm van adverteren. Niet alle informatie die je wilt delen is geschikt voor publicatie op Linkedin en op Instagram deel je eerder filmpjes, reels en verhalen die mensen kunnen liken. Het idee daarachter is dat je steeds meer volgers (followers) krijgt waardoor je bereik ook steeds groter wordt. Je kunt ook werken met hastags. Facebook biedt ook mogelijkheden om tegen een bepaalde vergoeding een gerichte advertising campagne te delen, zodat je je bereik  o.a. in jouw directe omgeving kunt vergroten.

 

Is jouw bedrijf lokaal gevestigd in Dordrecht of omgeving? Verdiep je dan in de mogelijkheden van adverteren in Dordrecht, zodat je eenvoudig jouw doelgroep bereikt.

Online adverteren

Wat is nu de belangrijkste reden dat er steeds meer online geadverteerd wordt?
Het antwoord daarop is eenvoudig; omdat daar de markt ligt. Alles wat online wordt aangeboden, heeft een grotere kans gevonden te worden. Die je dit niet, dan laat je zeker kansen liggen.  Ben je nog niet overtuigd? Dan zijn de volgende voordelen wel goed om te benoemen. Kort samengevat; met online adverteren is je bereik groter en kun je een breder publiek aanspreken, waardoor uiteindelijk ook je verkoop kan stijgen. Je kunt niet alleen een grotere doelgroep bereiken, wat wellicht wel de belangrijkste reden is om online te gaan adverteren, je krijgt ook meer inzicht in je doelgroep waardoor je ook gerichter kunt adverteren.


Zeker een aanrader om je hierin verder te verdiepen dus!

Categories: Nieuws