Al maanden gaan we gebukt onder de gevolgen van het rondwarende coronavirus. De horeca heeft het zwaar te verduren gehad en nog steeds. Periodes van volledig sluiten van je restaurant of café werden afgewisseld met periodes van open zijn onder strenge voorwaarden. Deze strenge voorwaarden leiden er ook toe, dat je allerlei nieuwe producten moet aanschaffen om open te mogen en open te blijven. Bij Prokoeling vind je allerhande producten om jouw bedrijf de coronacrisis door te helpen.

Hygiëne staat hoog in het vaandel bij Prokoeling

Hygiëne begint voor je gasten al bij binnenkomst. Bij de entree staat desinfectiemiddel klaar of een handige desinfectiepaal waarmee je klanten contactloos hun handen kunnen ontsmetten. Ook bij de toiletten zorg je voor voldoende desinfectiemiddelen en leg je papieren handdoeken klaar. Gebruik liever geen blowers. Instrueer je medewerkers om al dit materiaal regelmatig bij te vullen. Maak een medewerker verantwoordelijk om de toiletten goed schoon te houden en besteed extra aandacht aan de deurklinken, toiletbril, lichtknoppen en kranen. Als je gasten vertrokken zijn, maak je zoals altijd de tafels schoon. Nu reinig je niet alleen de tafels, maar ook de stoelen en de menukaarten. Voorzie je medewerkers van mondkapjes. Dat geeft je medewerkers en klanten een veilig gevoel.

Afstand houden

De 1,5 meter samenleving is inmiddels helemaal ingeburgerd. Ook tijdens je avondje uit houden je klanten voldoende afstand van elkaar als ze niet tot hetzelfde huishouden behoren. Ook je medewerkers houden afstand tot je gasten. Daar waar je niet voldoende afstand kan houden, zet je spatschermen neer. Denk hierbij aan de kassa of plexiglas schermen tussen tafels. Met afzetpalen en koorden wijs je mensen eenvoudig de weg naar de verplichte looproute. Je zet de te serveren gerechten op een serveerwagen van Prokoeling en je gasten pakken zelf hun borden van de wagen af. Zo beperk je de contacten en maak je de risico’s op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk. Ook in coronatijd is een avondje uit nog mogelijk.

Categories: Algemeen