Wat zijn professionele displays?
Professionele displays zijn schermen waarop geprojecteerd kan worden. Displays zijn het visuele deel van digitale producten. Displays omvatten schermen van bijvoorbeeld een televisie maar ook al een scherm van een digitale camera. De grootte van een display is erg divers. De displays op een digitale camera zijn erg klein terwijl het grootste display ter wereld hangt op Times Square ( New York ). Het grootste display ter wereld kent een hoogte van 24m en is maar liefst 100,5m breed.

Waarvoor dienen professionele displays?

Professionele displays hebben hoofdzakelijk één doel: Het overbrengen van een boodschap via audio-video. Deze boodschap is per ontwikkelaar en display verschillend. De grote professionele displays worden voornamelijk ingezet voor marketingcampagnes. Een groot lichtgevend display trekt veel aandacht bij het passeren hiervan en brengt zodoende de gewenste boodschap over. Een professioneel display biedt ondernemers de mogelijkheid om tegen een gangbare prijs een groot publiek te bereiken. Nog een voordeel  van een professioneel display is dat de boodschap constant vertoont kan worden en niet tijdgebonden is.  De kleinere displays zorgen voor eenvoudigere weergave. Een display van een digitale camera laat zien wat er wordt/is opgenomen.

Enkele bekende merken:
NEC staat al jaren bekend als één van de toonaangevende merken op de markt voor professionele displays. NEC wordt vaak gekenmerkt door het uitgebreide assortiment. Het assortiment reikt van complete videowalls tot een scherm met touchfunctionaliteiten. Een andere grote speler in de markt is Samsung. Samsung is de grootste dealer in de Benelux op het gebied van LCD-displays. De derde en laatste grote fabrikant van professionele displays is Dynascan. Dynascan is een Amerikaanse fabrikant van large displays en een specialist op het gebied van grote videowalls.

Distributie van professionele displays:

De distributie en installatie van deze displays is daarnaast ook nog een hele klus. Verstandig is om bij aanschaf of lease van professionele displays de juiste partner te kiezen om zaken mee te doen. De juiste partner kiezen is van belang omdat zij eventueel hun kennis en ervaring kunnen delen en hierbij een passend advies kunnen geven. Momenteel is van Domburg Partners dé distributeur van professionele displays op de zakelijke markt.

 

Categories: Ondernemen