Een oude mobiel bleef vroeger vaak gewoon in de la liggen. Je had immers al een nieuwe en voor de oude kreeg je toch niets meer. Maar tijden veranderen. Onze mobieltjes worden steeds slimmer. Om onze mobieltjes slimmer te krijgen, wordt steeds meer gebruik gemaakt van dure technologieën en edelmetalen zoals goud. Dat is dan ook de reden dat onze mobieltjes steeds duurder worden. Een mobieltje van € 1000 was in 2005 ondenkbaar, nu liggen de prijzen van bijna alle topmodellen rond dit niveau. Gelukkig zijn er binnenkort weer Apple Black Friday deals, waardoor je toch veel geld bespaard. Maar als deze deals er niet zijn hebben opkopers steeds meer interesse in het overnemen van je oude mobiel. Het toestel wordt dan door een opkoper uit elkaar gehaald, schoongemaakt en gereviseerd. Vervolgens wordt het toestel gewoon weer verkocht. Kwalitatief is een dergelijk toestel dat begint aan een tweede leven, niet slechter dan een nieuw toestel. Vooral de iPhone is onder opkopers erg populair. Bij het verkopen van je oude iPhone kun je nog een aardig bedrag ontvangen.

 

Zelf je mobiel verkopen

Je kunt natuurlijk zelf je oude iPhone verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats. Je maakt dan een advertentie aan, reageert op biedingen en vragen van potentiële kopers en onderhandeld over de prijs. Vervolgens kun je het toestel opsturen en natuurlijk zorgen dat de betaling aankomt op je bankrekening. Daar kan al met al aardig wat tijd on gaan zitten. Zeker voor een ouder toestel is dat nauwelijks de moeite waard. Een alternatief is om je oude iPhone te verkopen aan een opkoper.

Nog een tip voor wanneer je besluit je iPhone toch op Marktplaats aan te bieden; pas op voor oplichters! Oplichting is zeker bij de verkoop van mobieltjes een veelvoorkomend fenomeen op Marktplaats. Geef nooit een tan-code of andere persoonlijke informatie zoals BSN nummer.

Je mobiel verkopen aan een opkoper

Er zijn in Nederland verschillende opkopers actief waar je een iPhone kunt verkopen. Omdat de iPhone nu eenmaal een populair toestel is, brengt ook een oude iPhone nog een aardig bedrag op. De opkopers bieden allemaal weer verschillende prijzen voor de verschillende toestellen. Ook de staat van de telefoon is van grote invloed op het bedrag dat je uiteindelijk krijgt.

Een groot voordeel van het verkopen aan een opkoper, is dat er veel minder risico is. Je geeft online aan wat je wilt verkopen, geeft aan in welke staat het toestel zich bevind en krijgt vervolgens direct een bod te zien. Hierna kun je alsnog besluiten af te zien van de verkoop. Vind je het bod goede genoeg? Dan kun je de oude iPhone opsturen naar de opkoper. Deze gaat vervolgens het toestel nalopen en maakt op basis van deze inspectie een definitief bod klaar. Dat definitieve bod kan zowel lager als hoger zijn dan in eerste instantie gemeld werd. Jammer genoeg valt het bod in de praktijk meestal toch lager uit dan hoger. Nadat je het bod geaccepteerd hebt, ontvang je het geboden bedrag op je bankrekening. Accepteer je het bod niet? Dan ontvang je het toestel retour.

Categories: Telecom