De spaarrentes staan historisch laag en je spaartegoeden leveren dus niets op. Het kan zomaar meer geld opleveren door te gaan beleggen. Maar hoe en bij wie doe je dat? Waar moet je rekening mee houden en waar ben je het voordeligst uit? Op deze en meer vragen krijg je in dit artikel antwoord.

Nederlandse platformen waar je het best kunt beleggen
Een ander woord voor “platform” is in beleggingstermen een broker. In dit artikel spreken we dan ook over brokers, waarmee we de online brokers bedoelen. Je kunt namelijk ook beleggen via je eigen bank maar dat is in bijna altijd (veel) duurder en die behandelen we hier dus niet.
Enkele online brokers in Nederland zijn: DeGiro, BinckBanck, Etoro en Lynx.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van brokers?
Brokers onderscheiden zich van elkaar op verschillende manieren. De ene richt zich op lage kosten, de andere op de beste service en weer een andere op een zo groot mogelijk aanbod. Bij Etoro bijvoorbeeld rekent men geen transactiekosten maar heb je wat minder “keus” dan bij andere aanbieders. De BinckBanck is wat duurder dan DeGiro maar hun klantenservice wordt zeer gewaardeerd. Het is dus maar net waar jij de meeste behoefte aan hebt.

Een ander punt is dat je van te voren goed moet overleggen hoe je precies wilt beleggen. Wil je dit zelf actief doen of geef je de voorkeur aan iemand die jouw geld belegt? Beide opties hebben hun voors en tegens. Ook is het van belang te weten of je vooral in Nederland wilt handelen, of dat je breder wilt kijken. Europawijd bijvoorbeeld, of in Amerika en Azië.

Nog even terug naar de kosten, aangezien die van groot belang zijn op je rendement. Zaken die hierin het verschil maken zijn de service fees, de transactiekosten en de beheerkosten. Die kunnen per broker zeer verschillend zijn. Tot slot is het goed om te vergelijken welke minimum inleg een broker vereist.

DeGiro biedt een breed aanbod aan beurzen, je kunt er direct beleggen in 50 verschillende beurzen over de hele wereld. De transactiekosten zijn laag en het platform zelf werkt makkelijk en is overzichtelijk. Kijk hier voor een uitgebreide DeGiro review.

Categories: Financieel