Wil je graag een open en jongere blik? Dan kan een ooglidcorrectie een geweldige oplossing zijn. De behandeling wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Tijdens een eerste consult gesprek wordt er bepaald welk soort ooglidcorrectie het meest geschikt voor je is, wat het resultaat is en welke risico’s en complicaties er zijn. Tijdens dit open gesprek kun je al je vragen stellen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Op basis van dit gesprek, je medisch dossier en de technische mogelijkheden, maakt een behandelend cosmetisch arts een behandelplan op maat. Benieuwd naar de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie? Lees dan snel verder, we zetten ze voor je op een rijtje!

Wat doet een ooglidcorrectie?

Dankzij een ooglidcorrectie kan een plastisch chirurg een frisse en jonge uitstraling creëren. Bij een ooglidcorrectie wordt namelijk de overtollige huid en het vet boven of onder de ogen verwijdert. Hierdoor krijg je meteen een open en jonge uitstraling. Na een correctie heb je vaak last van bloeduitstortingen zwellingen, maar dit gaat gelukkig na twee tot zes weken weg. Het duurt meestal een aantal maanden voordat je het definitieve resultaat van de behandeling kunt zien. Benieuwd naar voor en na foto’s of wil je meer informatie over deze ingreep? Bij Betan Clinics zijn ze gespecialiseerd in ooglidcorrecties en adviseren ze je graag.

De voordelen van een ooglidcorrectie

Hierbij de voordelen van een ooglidcorrectie: 

  • Een ooglidcorrectie verwijdert de wallen onder de ogen. Daarnaast verwijdert het ook alle fijne lijntjes rond de buitenranden van het oog en het zal hangende oogleden 
  • Het zorgt ervoor dat je ogen er jonger uit gaan zien. Je gezicht zal er hierdoor gezonder en frisser uitzien. 
  • Een ooglidcorrectie kan effectief zijn bij het genezen van bepaalde zichtproblemen. 
  • Eventuele littekens die door de operatie worden veroorzaakt, zijn onzichtbaar omdat ze worden verborgen in de ooglidplooien.


De nadelen van een ooglidcorrectie 

Hierbij de nadelen van een ooglidcorrectie:

  • Het zal een tijdje duren voordat je het resultaat van een ooglidcorrectie kunt zien. Dit is het geval bij elke cosmetische ingreep. Bij een ooglidcorrectie kan dit een half jaar duren, wat vrij lang is als je het vergelijkt met andere cosmetische behandelingen. 
  • Na een ooglidcorrectie kunnen er littekens, blauwe plekken en zwellingen ontstaan. Er kan ook enige asymmetrie in de ogen zichtbaar zijn. Dit zal na een tijdje wegtrekken. 

 

  • Een ooglidcorrectie kan ook leiden tot jeuk en droogheid. Dit is gemakkelijk te genezen door het gebruik van actuele medicatie zoals oogdruppels die een chirurg normaal gesproken na de operatie voorschrijft.
  • Soms kan een ooglidcorrectie ook leiden tot tijdelijk dubbelzien en blindheid. Dit duurt slechts een paar uur na de operatie en de patiënt kan binnen een dag volledig zicht krijgen.
Categories: Economie