Witte stranden, blauwe wateren en heerlijk weer, Griekenland is een prachtige vakantiebestemming! Met maar liefst zesduizend eilanden is er ontzettend veel te ontdekken in dit prachtige land. Ieder eiland heeft weer zijn eigen karakter en identiteit, dus eigenlijk zijn ze allemaal het bezoeken waard. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben een overzicht gemaakt van de mooiste bestemmingen van Griekenland. 

Lekfas

Lefkas behoort tot een van de grootste eilanden van de Ionische Zee en is absoluut een bezoekje waard. Gelegen ten westen van het Griekse vasteland vind je hier spectaculaire rotsen en de mooiste witte stranden. Je kunt hier dus volledig tot rust komen, maar ook wat betreft activiteiten valt hier genoeg te beleven! Zo kun je Lefkas per boot verkennen en duiken, maar ook het eiland zelf kun je perfect ontdekken tijdens een avontuurlijke rit op de mountainbike.

Santorini

Wie is er niet bekend met Santorini? Met zijn witte gebouwen en blauwe daken is dit eiland een absoluut plaatje om te zien. Hier loop je door nauwe straten langs de mooiste gebouwen, om ’s avonds te genieten van een heerlijk Grieks diner. Bezoek ruïnes en burchten om kennis te maken met de geschiedenis van dit bijzondere eiland of leef je uit tijdens een van de vele wateractiviteiten. 

Corfu

Ben je op zoek naar idyllische uitzichten met citroen- en olijfbomen en groene natuur? Dan is Corfu het perfecte eiland voor jou. Met zowel zandstranden waar je heerlijk kunt luieren als een ruig binnenland met rotsen en kliffen heeft dit eiland voor iedereen wel wat. Reis af naar een van de vele mooie dorpjes die het eiland rijk is om kennis te maken met de Griekse cultuur en geniet van het heerlijke eten dat het land te bieden heeft. 

Zakynthos

Met dromerige uitzichten en charmante dorpen is Zakynthos voor veel mensen de ultieme vakantielocatie. Wandel hier langs de kiezelstranden en ga het water op voor een boottochtje of om te zwemmen. Op het eiland zelf kun je een bezoek brengen aan de gelijknamige hoofdstad, waar je met de vele terrassen zeker een plekje zult vinden om te genieten van de typisch Griekse mezze.

Categories: Reizen