Uit onderzoek van affiliate netwerk zanox bleek vorig jaar al dat een sim only abonnement vooral in de zomerperiodes enorm populair zijn. De reden hiervoor was toen omdat de nieuwe iPhone in het najaar gelanceerd zou worden en mensen met aflopende telefooncontracten voor de zomer een overbrugging zochten middels een sim only. Inmiddels zijn we één jaar verder en zien we een ontwikkeling die erg opvallend is, het aantal sim only abonnementen blijft doorstijgen én het is nog niet eens zomer.

De website Vergelijk-simonly.com deed onderzoek naar het feit dat het aantal sim only abonnementen zo gestaag toegenomen is t.o.v. het aantal telefoon abonnementen. Uit dat onderzoek bleek dat de meerderheid van de mensen die een sim only abonnement afsloot, deze afsloten met de reden: de smartphone die ik nog bezit is nog in goede staat. Het feit dat smartphones na het aflopen van hun contract nog steeds in goede staat verkeren heeft volgens het onderzoek twee redenen:

1) De kwaliteit van smartphones wordt steeds beter.
2) Steeds vaker kiezen consumenten voor een 1-jarig telefoon abonnement. Voorheen ging de voorkeur al snel uit naar een 2-jarig abonnement.

De reden dat steeds meer mensen voor een 1-jarig abonnement kiezen is omdat ze vaak na 1 jaar alweer toe zijn aan een nieuw model (in de praktijk is dit het tegenovergestelde). Wél moet erbij vermeld worden dat de prijzen van telefoon abonnementen, 1 jarig en 2 jarig, niet meer veel met elkaar schelen. Voorheen scheelde het financieel toch behoorlijk als je voor een 2-jarig abonnement ging, nu dat verschil kleiner is, kiezen mensen toch liever voor een hogere prijs per maand en de zekerheid dat ze één jaar later weer een nieuw toestel mogen uitkiezen.

Categories: Telecom