Marktonderzoek uitgevoerd door content-creatiebedrijf PPJR Productions voor ‘The Bite-Sized Backpacker’ onthulde welke 150 soorten knuffels momenteel het populairst zijn. De toppositie werd ingenomen door de klassieke teddybeer: 23,48% van alle binnen het onderzoek geanalyseerde online zoekopdrachten vroegen specifiek om een beer. Op de voet gevolgd door honden en katten op positie 2 en 3 onthulde het onderzoek de populariteit van een groot aantal fascinerende knuffeldiervariaties zoals de eenhoorn, de luiaard en de avocado. Om de vele knuffelbare feiten die uit het onderzoek voortkwamen te visualiseren zijn er drie leuke infographics gemaakt.

Een onderzoek naar de leukste knuffels

Sinds de oorsprong van de teddybeer in 1902 zijn er talloze verschillende knuffels ontworpen; je kan het zo gek niet bedenken: van legendarische wezens tot popcultuurpersonages en van fruitstukken en groenten tot planeten en vliegtuigen, er is voor iedereen wel iets leuks te vinden. Contentcreatiebedrijf PPJR Productions voerde een onafhankelijk online onderzoek uit voor het knuffel-backpacker Fluffy, ‘The Bite-Sized Backpacker’, om erachter te komen welke knuffels het meest gewild zijn.

De resultaten

Het onderzoek onthulde dat de klassieke teddybeer nog steeds het meest populaire knuffeldier is met 23,48% van alle gerichte maandelijkse zoekopdrachten, oftewel 123.400 verzoeken – dit exclusief panda’s, koala’s en ijsberen. De top tien bestond verder uit honden (9,21%), katten (6,76%), konijnen (3,39%), olifanten (3,20%), niet-specifieke apen (2,74%), eenhoorns (2,68%), draken (2,33%) , panda’s (2,10%) en vossen (1,90%), waarvan de laatste nog goed was voor 10.010 maandelijkse zoekopdrachten. De volledige top 150 is te zien op thebitesizedbackpacker.com.

Het onderzoek onthulde talloze leuke feitjes over populaire knuffels, waaronder enkele bijzondere favorieten. Wist je dat avocado en sushi-hapjes de meest populaire knuffels op basis van voedsel zijn? Of dat uit alle lichaamsdeelvormige knuffels de penis en de baarmoeder het hart in populariteit overtreffen? Je leest er alles over in het onderzoek.

Het bericht “The Top 150 Most Popular Stuffed Animals” is ook te lezen in het Engels.