Het is tegenwoordig erg makkelijk om een lekkere, verse of gezonde maaltijd thuis te laten brengen. Je hoeft niks meer zelf te doen. Je kijkt op een app of op internet, doet dingen in je digitale winkelmandje en binnen een uurtje staat je maaltijd vaak al voor de deur. Niet alleen het avondeten, maar ook het ontbijt of lunch bezorgen is nu mogelijk thuis. Om verschillende redenen is het handig om eten thuis te laten bezorgen. Het is namelijk snel, en als je met meerdere mensen bent kan iedereen eten waar hij zin in heeft. Zo hoef je geen discussie te voeren over wat jullie gaan eten ‘s avonds. 

Veel te besteden? Ga private dinen

Als je met een heel grote groep gaat eten, heb je misschien niet zo veel zin of de tijd om voor hen te koken. Maar eten bestellen is dan ook niet zo handig, dat duurt dan vrij lang en de kans dat er wat mis gaat bij de bestelling is ook groter. In zo’n geval kan je beter een private dinner organiseren bij een catering of restaurant. Je hebt dan een restaurant of een bepaalde ruimte in het restaurant alleen voor jouw groep. Je hebt dan geen last van andere gasten. 

Gezellig in de zomer

Private dining is vrij duur. Een andere leuke en meer budgetvriendelijke optie om met een grote groep te eten is door te barbecueën. Je hebt namelijk alleen een barbecue en kolen nodig. Als je iedereen zelf wat mee laat nemen, heb je voor vrij weinig geld genoeg te eten voor de hele groep. Barbecueën is vaak ook meer dan alleen eten, het is echt een gezellige activiteit. Het enige nadeel hieraan is dat het vaak alleen leuk is in de zomer. Het moet namelijk niet regenen, tenzij je een afdakje hebt. Daarnaast wil men meestal niet in de tuin stilzitten als de temperaturen winters koud zijn.

Budgetvriendelijk eten in de winter

Als je toch graag thuis wilt eten met meerdere mensen, maar het is geen lekker weer, kan je gaan gourmetten. Dit is een echte gezellige, Hollandse wintertraditie. Vaak met kerst of oud en nieuw gaan mensen gourmetten. Dit is ook goed met een groep te doen. Iedereen maakt zijn eigen maaltje en zo eet iedereen wat lekkers en naar zijn smaak die avond. Vaak wordt er op de gourmet vlees gegeten. Je kan voor de verandering eens wat vegetarisch vlees kopen, maar ook aardappeltjes en groenten zijn lekker voor een vegetarische gourmet. Het enige nadeel aan gourmetten is, is dat je huis er wel vrij erg van kan gaan stinken. 

Niks meer regelen, zelfs geen vervoer

Als je wat meer budget hebt, maar toch graag thuis eet, kan je een privé chef voor het gezelschap inhuren. Je hoeft je zelf nergens druk om te maken. Alleen de tafelschikking en de tafel dekken hoef je zelf te doen. De maaltijden worden de chef verzorgd. Ook kan je aan de chef vragen welke wijn lekker is bij de maaltijden, zodat ook de vloeistoffen goed in de smaak vallen die avond. Een goede wijn met het juiste gerecht kunnen elkaar mooi aanvullen. 

Categories: Economie